فیلیپ استارک یکی از پرکارترین طراحان زمان ما است. همانطور که در مطلب قبل مسیر زندگی حرفهای این دیزاینر مشهور را در قالب یک اینفوگرافی بررسی کردیم، دیدید که او تقریبا در هر زمینهای کار انجام داده است، از هتل، رستوران و باشگاه ورزشی تا مبلمان، لوازم آشپزخانه و حتی خوراکی. شهرت استارک بیشتر به خاطر تفسیرهای کنایهآمیز یا شوخطبعی وی در طراحی اشیاء روزمره است.
در ادامه نکاتی را میخوانید که استارک در مصاحبه با سایت freshome به آنها اشاره کرده و از مواردی همچون بینش خود نسبت به خلاقیت، نحوه و زمان کار کردن و نگرشش نسبت به موفقیت گفته است. با هزاویک بوم همراه شوید و در مورد نگرش این طراح برجسته نسبت به دیزاین بیشتر بخوانید.
۱. خلاقیت کار دشواری است
فیلیپ استارک معمولا برای انجام پروژههای خود از ماه ژوئیه به خانهاش در اسپانیا میرود و به مدت سه تا چهار ماه از ۸ صبح تا ۱۰ شب تنهایی مشغول کار میشود. به گفته استارک این زمان دوره خلاقیتش است، فقط و فقط کار میکند و همه طرحهایش را در این بازه زمانی به وجود میآورد.
۲. خلاقیت تفریح نیست
خلق کردن شوخی نیست، ممکن است بهترین زمان عمرتان باشد اما سرگرمی نیست. شاید بتوان آن را به بیماری تشبیه کرد. او میگوید معمولا در چند ماهی که مشغول انجام پروژهها میشود به حدی فشار کار بالا است که بعد از آن مجبور میشود به کلینیک برود و برای مدتی استراحت کند.
۳. فشار برای استارک مشکل به حساب نمیآید
او خود را فرد آزادی میداند که در برابر فشار مصونیت دارد. استارک معتقد است وقتی شخصی شروع به پیشرفت میکند روز به روز کارهای بهتری انجام میدهد اما تداوم این روند و ادامه راه، کار دشواری است.
۴. طرح شما باید برای هر زمانی مناسب باشد
وظیفه یک دیزاینر این است که طرحی بیزمان خلق کند. برای این منظور باید به آینده خیلی دور فکر کنید، نه به سال آینده یا دو سال بعد، حداقل به ۲۰ سال دیگر فکر کنید.
۵. موفقیت ربطی به اعداد ندارد
استارک میگوید که تمام عمرش را کار کرده تا کمترین احتمالات را ممکن سازد. این امکان برای او وجود داشت که تاجر شود و با ۴۰۰ طراح کسب و کاری راه بیاندازد و از این طریق ثروتمند شود اما چیزی که او میخواست این نبود. استارک چند سال قبل شرکت خود را که حدود ۷۰ نفر در آن مشغول کار بودند بست، به هر کدام از کارمندان مبلغی پرداخت و همه چیز را خراب کرد تا از نو بسازد. او میگوید در این شرایط میتوانستم همه چیز را از اول شروع کنم و مطمئن شوم که قادرم کمترین احتمال را ممکن سازم.
۶. خلاقیت شخصی است
خلاقیت صنعت نیست، الهام درونی نیست، بلکه خود طراح است. استارک در این مورد اینطور توضیح میدهد: «اگر چیزی که میبینید به نظرتان خوب است، من این کار را انجام دادهام، آن طرح خود من هستم و اگر چیزی که میبینید به نظرتان بد است، باز هم این کار را من انجام دادهام و آن طرح خود من هستم.»
۷. دیزاین نمیتواند همه مسائل را حل کند
هر زمانی ابزار یا سلاح خود را دارد و هر ابزار یا سلاحی زمان خود را. با چالشهایی که ما امروزه با آنها روبرو هستیم و شدت و ضرورت این چالشها، احتمالا دیزاین ابزار مناسبی برای ۲۰ سال بعدمان نخواهد بود.
۸. دو نوع دیزاین وجود دارد
ما با دو نوع دیزاین روبرو هستیم، دیزاین سودمند که زندگیها را نجات میدهد و دیزاین بیفایده که کمکی به زندگی مردم نمیکند. امروزه دیزاین زندگیها را نجات نمیدهد، شاید پیش از این هم نجات نمیداد اما این ویژگی هیچگاه به این اندازه ضروری نبوده است. دیزاین در بهترین حالت خود سعی در بهبود زندگی انسانها دارد.
۹. نارضایتی از طرح خود
استارک میگوید: «من همیشه از کارهای خود مایوس میشوم، وقتی نتیجه را میبینم گریه میکنم. هیچگاه به هتل یا رستورانی که طراحی کردهام نمیروم چون برای من مانند آینهای هستند که اشتباهات و نقاط ضعفم را به خودم نشان میدهند».
عالی