شاید شما هم کسانی را دیده باشید که پس از شروع کار و سپری کردن روزهای سخت، آرزو میکنند کاش برخی از چیزهایی که امروز بر اثر تجربه یاد گرفتهاند، پیش از شروع کار میدانستند. اگر به راهاندازی استارتآپ عکاسی فکر میکنید بد نیست شما هم چیزهایی را بدانید. دانستن این نکات به شما کمک میکند که در روزهای سخت راهکارهای بهتری را انتخاب کنید و با مشکلات بهتر مقابله کنید.
اگرچه اشتباه کردن بهترین راهِ تجربه کسب کردن و یادگرفتن است، اما تکرار اشتباه دیگران کار عاقلانهای به نظر نمیرسد. آنچه در ادامه میخوانیم تجربیات کسی است که چند سال پیش یک استارتآپ عکاسی راه اندازی کرده و تجربهها، اشتباهها و چیزهایی که فکر میکرده اگر پیش از شروع کار میدانست موفقتر میبود، را با دیگران به اشتراک گذاشته.
با هم بخوانیم:
۱. همین حالا عکاسی در حالت غیرخودکار (Manual) را یاد بگیرید
شاید شما فکر کنید که عکاسی در حالت A یا Aperture Priority Mode که اولویت را با دریچه دیافراگم قرار میدهد، هم راحتتر باشد و هم نتایج مطلوبی که انتظار دارید را به دست آورید، اما در واقع اینکار، با این کار شرایط را برای خودتان سختتر میکنید!
اینکه میگوییم از حالت A یا S استفاده نکنید، به این دلیل نیست که آنها بلااستفادهاند؛ قطعا کارآییهای خاص خود را دارند. اما ارزش واقعی کارکردن در حالت دستی/غیرخودکار این است که شما میتوانید درک بهتری از آنچه در دوربینتان رخ میدهد داشته باشید و درنتیجه کنترل شما بر نور محیط بیشتر خواهد بود.
هرچه زودتر کار کردن در حالت Manual را یاد بگیرید، کنترل بیشتری بر عکسها خواهید داشت و مهارت عکاسی شما با سرعت بیشتری رشد میکند.
یک مزیت دیگر این است که شما میتوانید اکسپوژر (نسبتا) ثابتی داشته باشید و این کار در زمان ویرایش عکسها وقت کمتری از شما تلف خواهد کرد.
۲. شما فقط یک عکاس نیستید!
اگر فکر میکنید که عکاس خوبی هستید و وقت آن رسیده که کسبوکار و استارتآپ عکاسی خودتان را راهاندازی کنید، سخت در اشتباهید!
یادتان باشد که شما عکاس/کارشناس خدمات به مشتری/مدیر بازاریابی/مسئول شبکههای اجتماعی/کارشناس برندینگ/طراح وبسایت/منشی/رئیس و … هستید!
هرچه زودتر بفهمید که قرار است بیشتر از یک عکاس باشید، زودتر میتوانید مهارتها و تواناییهای خودتان را بهبود بخشید.
اشتباه نکنید! مهارتهای عکاسی اگرچه مهم هستند اما به تنهایی برای راهاندازی استارتآپ عکاسی کافی نیستند.
۳. صبور باشید
این نکتهای است که باید دائم به خودتان گوشزد کنید. اگرچه در ابتدای کار ممکن است رشد و پیشرفت نسبتا خوبی داشته باشید و چنین برآورد کنید تا چند ماه آینده کسبوکارتان به اوج خواهد رسید اما ممکن است لازم باشد برای رسیدن به این نقطه چند سالی منتظر باشید.
برای آنکه در عکاسی، بازاریابی، جذب مشتری و … موفق باشید باید زمان بگذرد. فراموش نکنید که شما تنها یک عکاس نیستید و مهارت پیدا کردن در همه زمینههایی که به آنها اشاره کردیم به گذر زمان نیاز دارد.
- گامهای لازم برای شروع کسب و کار عکاسی: برنامهریزی – جذب مشتری – توسعه کسبوکار
پس اگر کارها آنطور که انتظار دارید سریع پیشرفت نمیکند، پا پس نکشید، صبوری کنید. به تلاش و یادگرفتن و بازهم تلاش ادامه دهید تا به جایگاهی که میخواهید برسید.
۴. مهارتهای انسانی مهمتر از مهارت عکاسی است
عکاسی، یک تجارت مردمی است. حتی اگر حرفه و مهارت شما عکاسی از حیاتوحش تا منظره باشد، مشتریهای شما مردم هستند! هر چه بهتر بتوانید با آنها کار کنید، بهار میتوانید در کسبوکار خود موفق باشید.
۵. خرید ابزارها و تجهیزات غیرضروری میتوانید استارتآپ عکاسی شما را با چالش مواجه کند.
به سادگی ممکن است در چرخه خرید تجهیزات و ابزارهایی بیفتید که فکر میکنید به «تجارت شما کمک میکنند». خرید کردن هیجانانگیز و جذاب است و به سادگی میتوانید خودتان را قانع کنید که برای پیشرفت و موفقیت استارتآپ، به لنز بهتری نیاز دارید تا عکسهای بهتری بگیرید!
اما بهتر است در ابتدای کار محتاطانهتر عمل کنید و چیزهایی را بخرید که برای شروع کار ضروریتر و کارآمدترند. در غیر اینصورت ممکن است با یک انبار پر از لوازم مصرف نشده و قدیمی مواجه شوید که جز ضرر و زیان حاصلی ندارند.
۶. از اهمیت برندینگ غافل نشوید
پیش از شروع هر کسب و کار هنری و از جمله عکاسی باید به نکتههایی توجه کنید. پیشتر به این نکات اشاره کردهایم! برندنیگ هم از جمله نکانی است که باید مدنظر قرار دهید تا از هزینه اضافی و بیهوده بابت طراحی و چاپ بروشور، بستهبندی، کارت ویزیت جلوگیری کنید.
برای برندینگ به خلق چیزی شخصی، خاص، منحصر به فرد و ارزشمند فکر کنید. این، به شما کمک میکنید تا در میان عکاسهای دیگر بیشتر دیده شوید.
پس از برندینگ، برای چاپ کارتها و بروشورها هم دقت کنید. تعداد زیاد سفارش ندهید زیرا قرار نیست شما تا همیشه از آنها استفاده کنید. احتمالا بخواهید در طول زمان و با توجه به بازار در برندینگ خود تغییراتی اعمال کنید. توجه این موضوع بخصوص در ابتدای راه بسیار حائز اهمیت است.
***
برای خواندن ادامه این مطلب، در قسمت دوم، سوم و چهارم با ما همراه باشید.