از طراحی و لزوم داشتن پروتفولیو زیاد گفتهایم. در مورد پورتفولیو برای معماران، طراحان صنعتی و عکاسان هم به طور خاص به نکاتی اشاره کردیم. اما برخی مسایل و نکات هستند که فارغ از رشته و حرفه کاری، برای طراحی پورتفولیو باید در نظر گرفته شوند؛ که میخواهیم آنها را در این مطلب مورد توجه قرار دهیم.
یکی از نکاتی که در طراحی پورتفولیو باید مدنظر قرار دهید این است که دسترسی به قسمتهای مختلف آن آسان و به چشم مشتری و بیننده خوشآیند باشد. اما چه چیزی این آسانی و زیبایی را فراهم میکند؟
پورتفولیوی شما باید مانند یک سکوی سخنرانی باشد
پیش از آنکه وارد مباحث تکنیکی شوید، باید به خاطر بسپارید که داستان خوبی برای پورتفولیوی خود آماده کنید. این داستان همان چیزی است که باید در وصف خودتان و کارتان بیان کنید. آن را به گونهای بیان کنید که دوست دارید دیگران شما و آثارتان را ببینند و درک کنند. این روزها وبسایتهای زیادی برای ساخت پورتفولیو وجود دارند که برخی کار را بسیار پیچیده یا سنگین میکنند؛ زیرا بخش زیادی را به محتوای فنی و کاری تخصیص میدهند و داستان کمی برای روایت دارند. اما نباید اینطور باشد. پورتفولیوی شما صحن سخنرانی شماست. یک سخنرانی ۳۰ ثانیه ای که بیننده را به کار و هدف شما جذب کند.
بازدید کنندگان موبایلی را در اولویت قرار دهید
تلفنهای هوشمند این روزها از اهمیت ویژهای برخوردارند. شاید بتوان گفت در بیشتر مواقع اولین باری که یک نفر به سایت شما مراجعه میکند از طریف موبایل باشد و نه کامپیوتر. پس آن را برای صفحههای بزرگ طراحی نکنید. آن را برای تمام اندازهها طراحی کنید. برخی بر این باور هستند که آن را برای دسکتاپ طراحی کنید و با استفاده از تکنولوژیهایی طراحی وب، سایتتان را با همه ابزارها سازگار کنید؛ اما ما پیشنهاد متفاوتی برای شما داریم و این همان کاریست که پیشروان طراحی انجام میدهند. پورتفولیو را برای صفحه نمایشی به کوچکی تلفنهای هوشمند طراحی میکنند و بعد آن را برای صفحات بزرگتر سازگار میسازند.
استفاده از تمپلیتهای آماده خوب است، اما تنها ابتدای کار است
سایتهای بسیاری وجود دارند که به شما کمک میکنند تا محتویات خود را در آنها قرار دهید. در واقع آنها مانند یک بوم و ابزارهای آماده مرتبط به آنها هستند که شما را در راه رسیدن به هدف نهایی کمک میکنند. اما نکتهای که باید به آنها توجه داشته باشید این است که هدف نهایی تنها قرار دادن چند نمونه کار در پورتفولیو نیست، حتی اضافه کردن کدها و استفاده از امکانات تمپلیتها هم نیست. بلکه هدف نهایی یک پورتفولیو ایجاد جذابیت با استفاده از محتوایی که در آنها قرار میدهید و داستانی که به واسطه آتها بیان میکنید، است.
کیفیت مهمتر از کمیت است
تعداد کارهایی که در پورتفولیو قرار میدهید اگر چه مهم است اما چیزی از که آن مهم است کیفیت کارهاست. آیا این کارها به اندازه کافی خوب هستند؟ آیا در راستای داستان و هدف پورتفولیوی شما قرار دارند؟ فراموش نکنید که شما به عنوان یک طراح، عکاس، معمار یا هر هنرمند دیگری که هستید، حتما آثار خوب زیادی دارید. بهترینها را انتخاب کنید. آنهایی که به شما برای روایت بهتر هدف پورتفولیو کمک میکنند.
در مورد این که چه تعداد کارهایی در پورتفولیو قرار دهید و هرکدام چه ویژگیهای عمومی داشته باشند و چه نکاتی را در توضیحات کار در نظر داشته باشید، پیشتر توضیحاتی دادهایم که پیشنهاد میکنیم، حتما مطالعه کنید.
طراحی پورتفولیو باید به گونهای باشد که سبک خاص شما را نشان دهد
با توجه به همه بایدها و نبایدها و راهکارهایی که برای طراحی یک پورتفولیوی خوب وجود دارد، همیشه این نکته را در خاطر خود قرار دهید که یک دیزاین خوب باید بازگو کننده، سبک و استایل کاری شما باشد. باید نشان دهد که شما ایدهها و تفکراتی در سر دارید و به هز طرحی ار چه دیدی نگاه میکنید. پورتفولیو شما باید به گونهای باشد که وقتی کسی به آن نگاه میکند تکهای از باورها و اندیشههای شما را با خود همراه کند.
***
آیا بنظر شما نکات مهم دیگری وجود دارد که در طراحی پورتفولیو مد نظر قرار دهیم؟