در دو مطلب گذشته از سری مقالههای لوسیانو بُوه (Luciano Bove) در مورد تبدیل اشتیاق به شغل و شروع تحصیل در رشته دیزاین خواندیم. این طراح خودرو ایتالیایی در ادامه ما را با مهارتها و ذهنیتی که برای موفقیت در دورههای آموزشی دیزاین خودرو لازم است بدانیم آشنا میکند. برای خواندن این قسمت با هزارویک بوم همراه شوید.
پذیرش گرفتن از آموزشگاههای دیزاین تنها قسمتی از یک مسیر طولانی و دشوار است که در محیطی رقابتی شکل میگیرد، جایی که به سرعت درمیابید برای تبدیل شدن به یک دیزاینر حرفهای باید پرتلاش و مصمم بود.
شروع تحصیل
برای موفقیت در دوران تحصیل باید از همان ابتدا طبق فلسفهای که دارید بیندیشید و عمل کنید، در این صورت هنگام مواجه با حجم زیادی از اطلاعات میتوانید با آرامش و فکر باز به مسیر خود ادامه دهید. با چنین ساختار ذهنی برای انجام وظایف آماده خواهید بود، شروع به یادگیری میکنید و در اصول اولیه طراحی به مهارت میرسید.
تا زمانی که روش ترسیم اشیاء را ندانید دیزاینر نخواهید شد. در ۱۸ ماه اول باید همه تمرکز خود را به یادگیری ترسیم، اسکچ، رندر و تصویرسازی معطوف کنید. با مهارت یافتن در این اصول میتوانید اندیشهتان را به تصویر بکشید و مهمتر از همه، خلاقیتتان را نشان دهید.
مراحل و ترتیب پروژهها
پروژههای اولیه احتمالا در قالب طرحهای دوبعدی خواهند بود اما لازم است که هنگام ارائه کار تعداد زیادی طرح، همراه با رندری باکیفیت از دیزاین نهایی داشته باشید. این کار باعث میشود بتوانید پروژههای پیچیدهتر را مدیریت کنید و درنهایت از ایدههای ابتدایی به طرح نهایی، مدلسازی با نرمافزار و سرانجام ساخت مدل واقعی برسید.
ارائه نهایی شما برای گرفتن مدرک شامل همه این موارد است: اسکچها، تصویرسازیها به علاوه مدل کامپیوتری و مدل رنگ شده در اندازه واقعی که معمولا چند ساعت قبل از ارائه آماده میشود؛ اما چطور میخواهید همه این کارها را انجام دهید، آن هم به نحوی که نتیجه عالی داشته باشد؟
در اینجا نظم و سازماندهی کلید موفقیت است. روند پروژه را با نوشتن زمانبندی آغاز کنید، در این صورت متوجه میشوید برای هر قسمت از پروژه چقدر زمان لازم دارید، همچنین متوجه میشوید که برای تمام کردن بهموقع یک کار چقدر زود باید شروع کنید. بهتر است چند روز را برای احتیاط خالی نگه دارید تا اگر تصویرسازی یا مدل نهایی خراب شد فرصت بازسازی آنها را داشته باشید.
با پیگیری مراحل از طریق جدول زمانبندی، نظم و کیفیت کار را زیر نظر میگیرید و در عین حال زمان کافی برای تفکر و اجرای پروژه به بهترین شکل ممکن را خواهید داشت.
ارائه و نمایش طرح
تجربه و مهارت شما در آموزشگاه نشاندهنده آمادگی ورودتان به استودیوهای واقعی است. طی ماههای آخر، زمانی که کارآموزی خود را میگذرانید و برای کامل کردن طرحی بینقص تلاش میکنید، نحوه معرفی خود و پروژهتان را خواهید آموخت.
بعضی افراد این کار را راحتتر از دیگران انجام میدهند اما توانایی معرفی و ارائه طرح برای یک دیزاینر مهارتی کلیدی به شمار میرود، زیرا از این طریق میتوانند تفکرات خود را به روشی واضح و متقاعد کننده به مخاطب منتقل کنند. چنین مهارتی کاملا اکتسابی است و انجام آن با تمرین آسان میشود.
میتوانید از ابتدا خود را برای حرفهای شدن در این مهارت آماده کنید، درنتیجه هنگام ارائه پروژه نهایی و مصاحبههای استخدامی تواناییهایتان را به بهترین شکل ممکن نشان میدهید.
یک پورتفولیو موفق
پورتفولیو شما بسیار مهم است، منتخبی از بهترین، جالبترین و باارزشترین پروژههایی است کی طی دوران تحصیل و کارآموزی انجام دادهاید. اگر واقعا آماده کار شده باشید، اسکچهایتان پیشرفت کرده باشد و زمان را به خوبی مدیریت کرده باشید، پورتفولیو شما تاریخچهای عالی و خلاقانه از زمان تحصیلتان خواهد بود. این درست همان چیزی است که برای پیدا کردن شغل نیاز دارید.
اما چطور میتوانیم یک پورتفولیو فوقالعاده تهیه کنیم؟ جواب این پرسش موضوع مطلب بعد خواهد بود. در قسمت چهارم از این سری مطالب با هزارویک بوم همراه شوید و پاسخ این سوال را به تفصیل مطالعه کنید.
- قسمت اول: اشتیاق خود را به یک حرفه تبدیل کنید
- قسمت دوم: شروع تحصیل در رشته دیزاین
- قسمت چهارم: درخواست شغل
- قسمت پنجم: چگونه طراح خودرو شویم: مصاحبه شغلی