پیش از این در سری مقالات لوسیانو بُوِه (Luciano Bove)، طراح خودرو ایتالیایی، مطالبی در مورد شروع تحصیل، تبدیل اشتیاق به حرفه و نکاتی برای گذراندن دورههای آموزشی خواندید که در آنها توضیح مختصری راجع به نحوه تهیه پورتفولیو نیز نوشته شده بود. در ادامه این بار با چگونگی جمعآوری پورتفولیو دوران تحصیل، برای درخواست شغل مناسب آشنا میشویم. محتوا، گرافیک و چیدمان حرفهای میتواند تاثیر زیادی در انتخاب شدن توسط کارفرمایان داشته باشد.
با اتمام دوران تحصیل و گرفتن مدرک، مجموعه کارهایی خواهید داشت که پورتفولیو نهایی شما را تشکیل میدهند، یعنی همان چیزی که برای یافتن شغل مناسب به آن احتیاج دارید.
محتوا
شکل اصلی پورتفولیو شما بستگی دارد به پروژههایی که در طول دوره تحصیل انجام دادهاید و سطح مهارتهایی که کسب کردهاید. برای مثال، اگر تعداد کمی پروژه دارید و بیشتر این تعداد هم خودروهای اسپرت هستند، احتمالا به مشکل برمیخورید، مگر اینکه قصد داشته باشید برای برندهایی که بیشتر خودرو اسپرت تولید میکنند درخواست کار بفرستید. همچنین اگر طرحهای شما دیزاین مجددی از خودروهای موجود در بازار باشند، شانس کمتری در مقابل طرحهای جدید و خلاقانه خواهید داشت.
معمولا به عنوان یک دیزاینر باید به خلق محصولات متفاوت علاقهمند باشید، در این مورد نیز انتظار میرود یک پورتفولیو خوب شامل پروژههای گوناگونی در زمینه طراحی خودرو باشد، شاید چیزی مانند یک سیستم حرکتی جدید، خودروهای الکتریکی یا وسایل حمل و نقل خانوادگی. به همین ترتیب میتوانید محصولات دیگر مانند دوچرخه، قایق و کامیون را نیز در کارهای خود بگنجانید.
ریتم
به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید و با دقت به ریتم آن توجه کنید. آیا از ابتدا تا انتها ریتم یکسانی دارد یا طوری تغییر میکند که علاقهای به قطع کردن آن ندارید و تا آخر به آهنگ گوش میدهید؟ یک پورتفولیو خوب نیز باید دارای ریتم مناسب باشد، در غیر این صورت احتمال دارد توجه بیننده را از دست بدهید.
زمانی که قصد دارید پروژهای را به مجموعه پورتفولیو خود اضافه کنید مقدار چشمگیر بودن آن را ارزیابی کنید. سطح کیفی اسکچها، رندرها، موضوعات هر پروژه و خلاقانه بودن آنها را در نظر بگیرید.
پروژههایی که ضعیف کار شدهاند باید حذف شوند مگر اینکه آنها را تصحیح کنید یا مجددا انجام دهید. طرحها را صرفا جهت پر کردن صفحات وارد مجموعه نکنید، در این صورت ریتم کار از بین میرود و این احساس را به بیننده منتقل میکند که بیشتر از کیفیت به کمیت توجه داشتهاید.
گرافیک
برای اینکه پورتفولیو ظاهری حرفهای داشته باشد باید در یک ساختار گرافیکی قرار گیرد. برای مثال ممکن است رنگ مشابهی برای بکگراندها در نظر گرفته شود یا در همه صفحات از فونت یکسانی استفاده شود. به طور کلی داشتن ساختار، ظاهری منظم به مجموعه میبخشد.
بهتر است برای ارائه پروژهها چنین ترتیبی را رعایت کنید: ابتدا اسکچهای ایدهپردازی، سپس اسکچهای اصلی و بعد رندرهای رنگی را قرار دهید. طرح نهایی نیز همراه با اطلاعات فنی، رندرهای نهایی و تصویر مدلهای ساخته شده، ارائه میشود. به طور کلی تعداد ۱۰ پروژه که هر کدام در ۴ برگه به نمایش درآمدهاند میتواند عدد مناسبی باشد.
پورتفولیو باید شیوه فکر کردن، توانایی خلق یک طرح و همچنین روند خلاقیت شما را به بیننده نشان دهد ، پس بهتر است چند اسکچ دستی هم میان پروژهها قرار دهید. پرتفولیوهایی که فقط با فتوشاپ ساخته میشوند سرد و بیروح به نظر میرسند، در مقابل خطوطی که با دست و با مداد ترسیم شدهاند اصالت بیشتری دارند و طبیعی هستند.
درخواست شغل پس از تهیه پورتفولیو
پس از جمعآوری پورتفولیو باید به نحوه ارائه آن به افراد متخصص فکر کنید و برای مصاحبههای شغلی آماده شوید؛ اما چطور میتوان این افراد را پیدا کرد؟ از همان زمان تحصیل باید به فکر شبکهسازی باشید. با تکنولوژی که امروزه در اختیار دارید راههای زیادی برای برقراری ارتباط وجود دارد. شبکههای اجتماعی مانند لینکدین یا اینستاگرام فضاهای خوبی برای آشنا شدن با متخصصین حوزه کاری شما و برقراری ارتباط با آنها هستند.
از روشهای قدیمیتر مانند ارسال ایمیل یا ارسال پستی نیز میتوان استفاده کرد. در این صورت همراه پورتفولیو متنی قوی و در عین حال ساده و مختصر در قالب یک نامه برای دریافتکننده ارسال کنید و منتظر پاسخ بمانید.
هدف از انجام تمام این مراحل دعوت شدن به مصاحبه شغلی است که اگر این اتفاق بیفتد پنجاه درصد راه را پیمودهاید. در آینده با هزارویک بوم همراه شوید و در قسمت بعد، چگونگی آماده شدن برای گذر از پنجاه درصد باقیمانده را بخوانید.
- قسمت اول: اشتیاق خود را به یک حرفه تبدیل کنید
- قسمت دوم: شروع تحصیل در رشته دیزاین
- قسمت سوم: نکاتی برای گذراندن دورههای آموزشی
- قسمت پنجم: چگونه طراح خودرو شویم: مصاحبه شغلی