پیش از آنکه بخواهید علاقه خود به عکاسی را به یک کسب و کار عکاسی تبدیل کنید، باید مطالعه و آمادگی داشته باشید. این دانش اولیه نه تنها به شما کمک میکند که راه درست را پیدا کنید، بلکه شما را از تکرار اشتباههایی که دیگران کردهاند، باز میدارد. برخی از این اشتباهها که در برندینگ رخ میدهد، گاهی به شکست یک کسب و کار موفق منجر میشود. آنها را بشناسید و موفقیت کسب و کار عکاسی خود را تضمین کنید.
بسیاری از عکاسهایی که قصد راهاندازی یک کسب و کار عکاسی را دارند، در ابتدای کار به چیزهایی میاندیشند که به آنها نیاز دارند: یک لوگو، نوشتافزار، ابزارهای بستهبندی مناسب، یک وبسایت جذاب، یک موسیقی خوب برای وبسایت، یک .. یک .. و این لیست بلند و بالا تمامی نخواهد داشت.
اما چیزی که شما در ابتدای کار به آن نیاز دارید این است که بنشینید و فکر کنید که شما که هستید. اشتباه نکنید این یک سوال فلسفی نیست. قصدمان این است که بدانیم شما از راه اندازی این کسب و کار عکاسی چه اهدافی دارید. چرا که برند شما خود شماست و باید بدانید از چه راهی برای رسیدن به هدفتان گام برمیدارید.
فراموش نکنید که تنها دانستن اصول فنی کافی نیست و برای موفقیت مهم است که خودتان را بشناسید! مردم علاوه بر کار و استایل شما، به دانستن برند شما که از شما نشات میگیرند نیز تمایل زیادی دارند.
اشتباه شماره ۱: با خودتان صادق نباشید
صادق بودن با خودتان با شناختتان از خودتان نسبت مستقیم دارد. اگر شما تمایل بیشتری به این دارید که عکاس خبری دارید، پس به دلیلی بازار بهتری که مثلا عکاسی از عروس و داماد یا نوزاد دارد، وقت خود را تلف نکنید.
هر چقدر هم که دکوراسیون عکاسی از نوزاد جذابتر و دلنشینتر باشد. هرچقدر هم وقت بیشتری برای عکاسی و ویرایش آنها بگذارید؛ اگر چیزی نباشد که باب میلتان است نتیجه مطلوب به دست نمیآید.
اشتباه شماره ۲: طراحی نامناسب لوگو
تا همین چندی پیش و حتی هنوز هم، طراحهای گرافیک (شبهطراح بگوییم بهتر است!) زیادی بودند که لوگوهای ارزانقیمتی را به عکاسهای پیشنهاد میدادند. لوگو نباید پر از شکلها و طرحهایی باشد که توی ذوق بیننده میزنند. بلکه همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم باید تمیز و ساده باشد.
سعی کنید از فونتهایی غیر از Comic sans استفاده کنید. برای این کار فونتهای خوب و مناسب بسیاری وجود دارند. فراموش نکنید که قرار است منحصر به فرد باشید و با همه سادگی اصالت و استایل کارتان را حفظ کنید.
اشتباه شماره ۳: سرمایهگذاری نکردن در برندینگ
همانطور که گفتیم بخشی از روند توسعه کسب و کار سرمایهگذاری مجدد در کارتان است. به جای آنکه تمام آنچه از درآمدتان بدست آمده است را صرف هزینههای زندگی کنید، بخشی را به خرید لنز، وسایل مورد نیاز برای پیشرفت و توسعه، بهبود سایت و بستهبندی محصولات خود کنید.
شما نمیتوانید عکسهای حرفهای بگیرید، آنها را به بهترین شکل ویرایش کنید؛ بعد در یک بستهبندی نامناسب و بیکیفیت به مشتری تحویل دهید. این هم جزوی از برندینگ شماست. پس از آن غافل نشوید.
اشتباه شماره ۴: از کارهای دیگران تقلید کردن
اصیل، ناب و متفاوت بودن در عکاسی، کار بسیار دشواری است. اما سعی کنید که سبک خودتان را داشته باشید. شما میتوانید برای هر چیزی از دیگران الهام بگیرید اما در نهایت از ایدهها و خلاقیت خودتان نیز استفاده کنید و کاری متفاوت ارائه دهید. در ضمن فراموش نکنید کسی که یک ایده ناب چه در عکس و چه در طراحی لوگو ارائه کرده است، برای آن زحمت کشیده و زمان صرف کرده است. با زیر پا گذاشتن کپیرایت، حق او را پایمال نکنید. علاوه بر این که چیزی به دست نمیآورید یک سابقه بد نیز برای خودتان در ذهن دیگران بوجود خواهید آورد.
اشتباه شماره ۵: ولخرجی کردن
بر خلاف آنچه تصور میشود، برای شروع کار و حتی توسعه کار نیازی نیست که شما هزینههای آنچنانی برای خودتان بتراشید. درست است که شما باید خودتان را در نظر دیگران حرفهای نشان دهید اما نباید بیشتر از بودجهای که دارید هزینه کنید.
به یاد داشته باشید که شما باید برند خود را به خوبی به تصویر بکشید. برای این کار میتوانید از ابزارهای دیگری نیز کمک بگیرید. بلاگنویسی یک راه خوب است که هزینهای هم برای شما نخوهد داشت و بلافاصله میتوانید آن را راهاندازی کنید. از شبکههای اجتماعی نیز برای این منظور میتوانید به خوبی بهره بگیرید.
اینها راههایی هستند که در ابتدای کار باید در نظر بگیرید تا هزینههای شما کاهش پیدا کنند. شما نباید همه سود خود را هزینه کنید.
راه انداختن کسب و کار عکاسی چیزی است که قرار است منبع درآمد زندگی شما باشد. علاقه به کار، مهارت و توانایی برای شروع کار ابزارهای ضروری هستند، اما باید هوشمندانه عمل کنید تا به موفقیتهای بیشتری دست یابید. پس خوب فکر کنید. گامهایی که قرار است بردارید را بررسی کنید و با توجه به اهدافتان بهترین برنامهریزی را داشته باشید.
***
امیدواریم که این مطلب گام کوچکی در راه موفقیت شما برداشته باشد. اگر پیشنهاد، نظر یا تجربهای دارید حتما با ما در میان بگذارید.