امروزه طراحی کفش یکی از حرفههای مورد نیاز کشور است که طی چند سال اخیر توجه تولیدکنندگان را به خود جلب کرده و پیشرفت زیادی داشته است. شروع این حرفه علاوه بر استعداد، نیاز به کسب تجربه و پرورش مهارتها دارد؛ البته با صرف زمان مناسب، میتوان مهارتهای اصولی آن را آموخت و با کمی تمرین و کسب تجربه به یک حرفهای تبدیل شد.
در قسمت قبل با نحوه برنامهریزی برای ورود به حرفه طراحی کفش آشنا شدیم و مراحل مختلف آن را برای علاقهمندان به این حرفه توضیح دادیم. در این قسمت قصد داریم شما را با مهارتهای لازم و نحوه آمادگی جهت ورود به بازار کار آشنا کنیم. برای خواندن بخش دوم این مطلب با هزارویک بوم همراه شوید.
تمرین زیاد، مطمئنترین راه یادگیری طراحی
یکی از مهمترین مهارتهای لازم برای یک طراح کفش، تجسم کردن و توانایی بیان آن از طریق ترسیم تصاویر است. در اینجا هدف به تصویر کشیدن اجسام موجود نیست، بلکه طراح باید توانایی بیان تصویری آنچه در ذهن خود پرورش داده است را داشته باشد. این کار را میتوان با قلم، کاغذ و ابزارهای حرفهای طراحی انجام داد. البته در سالهای اخیر طراحان حرفهای از ابزارهای دیجیتال نیز به جای قلم و کاغذ استفاده میکنند. چنین ابزارهایی امکانات بیشتری را در اختیار طراح قرار میدهند. به هر حال نکته مهم، تمرین و ممارست زیاد برای رسیدن به کیفیت مطلوب تصاویر و بالا بردن قدرت دست در طراحی است.
- بیشتر بخوانید: استفاده از شکلهای ساده برای طراحی محصول
- بیشتر بخوانید: راهنمای مقدماتی طراحی سریع یا اسکچ
استفاده از نرمافزارهای مرتبط را بیاموزید.
نرمافزارهای مورد استفاده برای طراحی و نمایش طرح به دو گروه دوبعدی و سهبعدی تقسیم میشوند. نرمافزارهای دوبعدی از جمله فتوشاپ و ایلاستریتور بیشتر برای تکمیل طراحیهای دستی به کار میروند. با استفاده از این ابزارها میتوان جزئیات طرح را بهتر به تصویر کشید.
نرمافزارهای سهبعدی برای مدلسازی طرحهای منتخب و شبیهسازی آنها استفاده میشوند. امروزه بخش مهمی از صنعت تولید کفش وابسته به چنین نرمافزارهایی است و یادگیری آنها جزو مهارتهای اصلی حرفه طراحی کفش به شمار میرود.
ترسیم الگوها را بیاموزید.
کفش از دوختن قسمتهای مختلف به یکدیگر ساخته میشود. زمانی که با الگوی این قسمتها آشنا میشوید درک روند شکلگیری و تولید آن برایتان راحتتر میشود. این تجربه میتواند هنگام طراحی کمک زیادی در واقعگرایی شما داشته باشد. ضمن اینکه با دید بهتری دست به خلاقیت و ابتکار میزنید. پس الگوی انواع مدلها را بررسی کنید و خودتان برای کفشهای مختلف الگو بسازید.
به فکر تهیه پورتفولیو باشید.
پرورش مهارتها برای ورود به هر حرفهای لازم است اما در فضای رقابتی، نحوه ارائه و نمایش این تواناییهاست که بین افراد تمایز ایجاد میکند. برای نشان دادن کیفیت کارتان، از ابتدا بهترین طرحهای خود را جمعآوری کنید و در قالب یک مجموعه نگه دارید. حدود ۲۰ طرح را برای پورتفولیو و ۳۰ طرح را برای نمایش در فضاهای مجازی در نظر بگیرید. محتوای پورتفولیو خود را به روز نگه دارید و مدام کارهای جدیدتان را جایگزین طرحهای قدیمیتر کنید. بهتر است برای هر پروژه متنی مختصر و تاثیرگذار بنویسد و در مورد منبع الهام و نکات مثبت طرح توضیح دهید.
در مورد ساخت پورتفولیو پیش از این در سایت هزارویک بوم مطالبی منتشر شده است که میتوانید برای خواندن توضیحات بیشتر به آنها مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
بعد از پرورش مهارتها نوبت کسب تجربه در محیط کار و تهیه رزومه است. در قسمت بعد همراه ما باشید و با نحوه تهیه یک رزومه قوی برای ورود به فضای ساخت و تولید کفش آشنا شوید.