یکی از اصول کار حرفهای ایجاد تعامل با گروههایی است که به نحوی با حرفه شما ارتباط پیدا میکنند. این کار باعث میشود سریعتر در زمینه کاری خود به فردی شناخته شده تبدیل شوید و دیگران با تواناییهای شما آشنا شوند. شبکهسازی حرفهای موجب شناسایی موقعیتها و ایجاد فرصتهایی میشود که شما را به سوی موفقیت سوق میدهند، به همین جهت این توانایی امروزه یکی از مهمترین اصول کار حرفهای به شمار میرود.
پیش از این خواندیم که اولین گام برای ورود به حرفه طراحی کفش تعریف یک برنامه واقعبینانه و در عین حال انعطافپذیر است. سپس با مهارتهای لازم برای کار در این حوزه آشنا شدیم و از اهمیت تجسم کردن و توانایی بیان تصویری آن گفتیم. در ادامه این سری از مطالب با ما همراه شوید تا این بار در مورد نحوه شبکهسازی حرفهای و برقراری ارتباط با همکاران و همصنفیها نکاتی را بخوانید.
۱. شبکه حرفهای خود را ایجاد کنید
شبکهسازی خود را با شرکت در افتتاحیه فروشگاهها، نمایشگاههای تجاری و انجمنهای حرفهای شروع کنید. لباسی مناسب با موقعیتی که در آن قرار دارید انتخاب کنید و برای معرفی خود به دیگران آماده شوید. در فرصت مناسب با افراد حاضر در جمع وارد گفتگو شده و رفتاری دوستانه داشته باشید.
کارتی شامل مشخصات و اطلاعات تماستان تهیه کنید و برای معرفی خود از آن استفاده کنید. این کار باعث میشود دیگران راحتتر شما را به یاد بیاورند و در صورت نیاز بتوانند با شما تماس بگیرند.
لزومی ندارد فقط در رویدادهای مربوط به صنعت کفش شرکت کنید، نمایشگاههای هنری و یا رویدادهای مربوط به دیزاین نیز فرصتهای خوبی برای این کار هستند.
۲. با اشخاصی که شغل مشابه دارند مصاحبه کنید
با طراحان کفشی که میشناسید قرار ملاقات بگذارید و با آنها در مورد شرایط شغلی و تجربیاتشان صحبت کنید. نشان دهید که مشتاق یادگیری هستید و قصد دارید در مورد این صنعت بیشتر بدانید. از این طریق هم با آنها ارتباط برقرار میکنید و هم با تفکرات و تجربیاتشان آشنا میشوید.
۳. در تشکیلات حرفهای عضو شوید
انجمنهای صنفی و تشکیلات حرفهای، شبکهای از افراد هستند که در حوزهای خاص تخصص دارند. چنین انجمنهایی اغلب همایش و کارگاههای آموزشی برگزار میکنند، خط مشی دارند و از آن دفاع میکنند، به رشد و توسعه حرفه خود کمک کرده و پاداش و جوایز صنفی را اهدا میکنند. معمولا باید سالانه مبلغی را برای عضویت در چنین تشکیلاتی بپردازید اما در ازای آن مزایایی را دریافت میکنید که گفته شد.
۴. یک مربی یا راهنما پیدا کنید
مشاورههای منظم و صحبت کردن با کسی که در حرفه طراحی کفش دارای تجربه است بینش خوبی نسبت به شرایط به شما میدهد و در مسیر پیشرفت کمکتان میکند. میتوانید از میان اعضای انجمنی که در آن عضو هستید شخصی را به عنوان مربی در نظر بگیرید و یا در دوره کارآموزی و دانشگاه چنین شخصی را بیابید. در هر صورت وجود یک راهنما میتواند مسیر رسیدن به موفقیت را برایتان هموار کند تا سریعتر به مقصد برسید.
بعد از شبکهسازی و وارد شدن به دنیای حرفهایها نوبت آن است که طرحهای خودتان را خلق کنید و به تولید برسانید. در قسمت بعد در مورد نحوه شروع کار و رسیدن به فروش محصول خواهیم نوشت. در آینده با هزار و یک بوم همراه شوید.
مطالب مرتبط:
- راهاندازی کسبوکار طراحی کفش – برنامهریزی
- راهاندازی کسبوکار طراحی کفش ـ پرورش مهارتها
- راهاندازی کسبوکار طراحی کفش ـ تهیه رزومه