در قسمت اول و دوم این مطلب، ۶ اشتباه در طراحی تجربه کاربری که ممکن است هر کاربری مرتکب شود، را معرفی کردیم و راهکارهایی برای برطرف کردن و بهبود آنها مطرح کردیم. در ادامه این مطلب ۲ مورد دیگر را معرفی میکنیم و راهکارهایی برای رفع آنها ارائه میکنیم. امیدواریم که مفید باشد. با ما همراه شوید.
۷. استفاده از جستجوگر با طراحی ضعیف
نیمی از کاربران کل اینترنت از «امکان جستجو» استفاده میکنند. این بدان معناست که دستکم نیمی از کاربران شما قرار است از سیستم جستجوی سایت شما نیز استفاده کنند. آنها به زیبایی سایت شما اهمیت نمیدهند، آنها فقط وارد میشوند، جستجو میکنند و سعی میکنند چیزی که به دنبال آن هستند را، پیدا کنند.
بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان زمان کافی برای طراحی عملکرد جستجویشان صرف نمیکنند. جایی که باکس جستجو را قرار میدهند، نحوه طراحی و تنظیمات عملکرد آن اغلب بدون مطالعه است.
نکته مهمتر، طراحی صفحات مشاهده نتایج (Search Engine Results Pages – SERP) است. این صفحه همان جایی است که شما نتایج جستجو را به کاربر نشان میدهید. هرگونه اشتباه در طراحی بخش جستجو، باعث ضعیفتر شدن طراحی تجربه کاربری سایت شما میشود. چرا که کاربر را مجبور میکند تا از سایت و منوهای موجود در آن بجای جستجو (که اغلب با آن راحت ترند) استفاده کنند.
راه حل
راهکاری که برای این رفع این مشکل میتوان ارائه کرد، بصورت خلاصه و نکته وار به شرح زیر است:
- مطمئن شوید جعبه جستجو را در هر صفحه قرار دادهاید.
- آن را جایی قرار دهید که به راحتی دیده شود.
- به جز در صفحه مشاهده نتایج، از تنظیمات پیشرفته برای جستجو استفاده نکنید.
- جستجو را برای کل سایت تنظیم کنید (نه صرفا یک یا چند بخش خاص)
- نخوه نمایش نتایج قسمت جستجو را طوری طراحی کنید که با نمایش محتوای سایت همخوانی داشته باشد.
- به کاربران این اجازه را بدهید تا بتوانند نتایج را دسته بندی و پالایش کنند.
- با اصلاح اشکالات املایی و پیشنهاد کلمه، به کاربران کمک کنید تا سریع تر به آنچه که میخواهند برسند.
۸. بهینه سازی نکردن برای گوشیهای همراه
سما چه از بوت استرپ استفاده کنید و چه از راهکارهای دیگر، توسعه برای گوشیهای همراه به وقت و توسعه زیادی نیاز دارد.
شاید به نظرتان برسد که بهتر است ابتدا محصولتان را در حالت غیرواکنشگرا تست کنید بعد به سراغ واکنشگرایی و تست قابلیتهای محصولتان در نسخه موبایل و … بروید. اما این نکته را هم مورد توجه قرار دهید که با واکنشگرا نکردن سایتتان در واقع ۲۰٪ ترافیک ورودی را از دست میدهید. (۲۰٪ کل کاربران اینترنت از موبایل برای وبگردی استفاده میکنند.)
اگرچه پشتیبانی از آن ۲۰٪ کار دشواری است اما آیا واقعا میخواهید ۲۰٪ از کاربران را تنها به دلیل نداشتن نسخه موبایل از دست بدهید؟
علاوه بر آن، تعداد کاربران تلفنهای هوشمند به سرعت در حال افزایش است. داشتن یک سایت واکنشگرا نه تنها به شما کمک میکند تا أن ۲۰٪ را جذب کنید، بلکه شما را برای آینده هم آماده میکند.
اگر خود شما یک سایت غیرواکنشگرا را با تلفن همراهتان باز کرده باشید، حتما با این مشکل آشنا هستید. ابتدا سایت بارگذاری میشود، سپس برای گشت و گذار در سایت به مشکل برمیخورید، ناامید شده و سایت را ترک میکنید.
راه حل
ساخت یک سایتِ به معنای واقعی کلمه «واکنشگرا» کار بسیار سختی است، مخصوصا زمانی که اجزا باید تغییر اندازه دهند. سادهترین راه حل برای این مشکل استفاده از Media Queries در CSS است.
Media Query یک خاصیت در CSS است که به شما اجازه میدهد مکان و اندازه اجزا را با توجه به اندازه صفحه نمایش تغییر دهید. مثلا شما با استفاده از این خاصیت به CSS میگویید که: «اگر حداکثر اندازه صفحه نمایش مخاطب ۶۴۰ پیکسل بود، اندازه طول لوگو را به ۱۲۰ پیکسل تغییر بده.»
***
۱۰ اشتباه در طراحی تجربه کاربری و راهحل پیشگیری از آنها – قسمت چهارم