کریم رشید یکی از بهترین و موفقترین افراد نسل خود در رشته طراحی صنعتی است. همانطور که پیش از این در هزارویک بوم خواندهاید، او بیش از ۳۰۰ جایزه برنده شده و بیش از ۳۰۰۰ محصول طراحی کرده است که در ۴۰ کشور دنیا به فروش میرسند. کریم رشید علاوه بر طراحی صنعتی، در رشتههایی همچون طراحی داخلی، مُد، روشنایی و نورپردازی و طراحی مبلمان نیز فعالیت دارد.
این طراح مشهور که در مصر به دنیا آمده و در کانادا بزرگ شده است، اکنون استودیو شخصی خود در نیویورک را اداره میکند. طرحهای او بیشتر به دلیل سادگی و زیبایی ذاتی و فرمهای خاصی که دارند به شهرت رسیدهاند. در ادامه این مطلب با آثار برجسته کریم رشید در زمینه طراحی مبلمان آشنا میشوید.
مجموعه مبلمان اتاوا
مجموعهای از لوازم و اثاثیه که کریم رشید برای برند BoConcept طراحی کرده است. مجموعه اتاوا، شامل میز غذاخوری، صندلی، میز کنار دیوار و چند قفسه است. این قطعات همگی دارای ظاهری مینیمال هستند اما این سادگی چیزی از منحصر به فرد بودنشان کم نمیکند.
میز غذاخوری طرح بسیار ساده و ظاهری سبُک دارد اما ساختار آن کاملاً کاربردی است. ظاهر صندلیها الهام گرفته از طبیعت و یادآور شکل برگ درختان است. زمانی که این صندلیها به دور میز قرار میگیرند ترکیبی زیبایی را به وجود میآورند.
این مجموعه را میتوان با وسایل مختلفی ترکیب کرد، مانند یک فرش با زمینه سیاه و سفید، چراغهای آویز و فنجانهای رنگی.
مبل شناور
این مبل توسط کریم رشید برای یک کارخانه تولید مبلمان اسپانیایی به نام سانکال ( SANCAL) طراحی شده و در نمایشگاه مبلمان میلان ۲۰۱۲ به نمایش درآمده است. این محصول نیز ساده طراحی شده اما کاملاً متفاوت از طرحهای متداول است. این طرح ترکیبی از عناصر مدور و رنگارنگ است که شکلی نرم دارند و در کنار هم ترکیبی هماهنگ را تشکیل دادهاند.
مبل شناور تکیهگاه بلندی دارد و به نظر میرسد که نیمکت آن بالاتر از سطح زمین غوطهور است. این قسمت توسط پایههای چوبی نگه داشته میشود. تکیهگاهِ سر و دستههای صندلی مدولار هستند و با سه رنگ متفاوت عرضه میشوند که میتوان با آنها ترکیبهای مختلفی را به وجود آورد.
صندلیهای ووپی
قطعهای صیقلی و براق با نام ووپی (WOOPY) که برای تولیدکننده ایتالیایی، B-Line، طراحی شده است. این صندلی با چند خط سینوسی ساده طراحی شده و با وجود تکیهگاه نسبتا بلند و دستههایی که دارد، شخص را در وضعیت راحتی قرار میدهد، ضمن اینکه در قسمت پایین میلهای با روکش کروم وجود دارد که برای استراحتِ پاها در نظر گرفته شده است.
این صندلی از پلیاتیلن ساخته شده و میتوان در هر دو فضای باز و بسته از آن استفاده کرد. ووپی در رنگها و اندازههای مختلف موجود است و گزینه مناسبی برای استفاده در فضاهای مدرن محسوب میشود. خطوط نرم و فرم جذاب ووپی موجب میشود که از هر زاویهای زیبا به نظر برسد.
طراحی مبلمان برای نمایشگاه Unplanned Brutalism
این صندلی قسمتی از مبلمان طراحی شده برای نمایشگاهی به نام Unplanned Brutalism است، که پیش از این توسط گالری تینا کیم (Tina Kim) در شهر نیویورک برپا شده بود. خصوصیت این طرحها سادگی و در عین حال منحصر به فرد بودنشان است. کریم رشید در این نمایشگاه شش طرح جدید از جمله چراغ، میز و مبل ارائه کرد.
عناصر این مجموعه بسیار متفاوت طراحی شده بودند. برای مثال، فرم صندلی از امتداد یک شکل به وجود آمده و ظاهری سیال به آن داده است. سطح براق و صیقلی صندلی و همچنین طیف رنگهای جسورانه مانند صورتی، آبی، طلایی و نقرهای نیز آن را جذابتر کرده است.
عنصر جالب و غیرمعمول دیگری که در این مجموعه قرار دارد مبل است، اگرچه زیاد راحت به نظر نمیرسد اما با ظاهری نرم و متفاوت طراحی شده است.
چراغی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده نیز طرحی چشمگیر دارد که تصاویر آن را در ادامه مشاهده میکنید.
صندلی Sloo
این صندلی برای شرکت VONDOM طراحی شده است. فرم نرم و خطوط صاف موجب شده تا جنس این صندلی چیزی بین پلاستیک مایع و مادهای جامد به نظر برسد.
جنس این محصول پلیاتیلن است و فرمی ارگانیک دارد. رزین پلیاتیلن مقاومت بالایی دارد و هنگام ضربه خوردن آسیب نمیبیند، همچنین تحت تأثیر دمای بالا قرار نمیگیرد.
این خصوصیات موجب دوام محصول میشوند. در نتیجه Sloo را میتوان هم در فضای داخل و هم در فضای باز استفاده کرد. این صندلی در محیطهایی همچون اتاقخواب، آشپزخانه، دفتر و ایوان نیز زیبا به نظر میرسد. Sloo در رنگهای متنوع عرضه میشود و میتوان آن را با فضاهای مختلف و وسایل گوناگون ترکیب کرد.
***
آثار برجسته کریم رشید در زمینه طراحی مبلمان – قسمت دوم
قبلا هم از ایدهای ایشان استفاده کرده بودم با هیچ چی همچی ساخت
سلام پست ها همه یکی از یکی عالیتر
من هر روز به سایت سر میزنم
یه خواهش
میشه درباره مد و فشن پست های ثابت بزارید
Wow grazie
ایدهای جالبی دارد ولی از این ایده ها طراحان خودمان نیز زیاد هستند ای کاش تمام انها نیز روزی به شهرت برسند که ما نیز به مهنی و دوستارادن هنر خود ببالیم