کارخانه میشلن (Michelin)، تولیدکننده فرانسوی تایر خودرو، هرساله به منظور تشویق و شناسایی طراحان جوان، رقابتی را در زمینه طراحی خودرو برگزار میکند. همانطور که پیش از این در هزارویک بوم خواندید مسابقه امسال با عنوان لمان ۲۰۳۰ «Le Mans» با هدف برقراری رابطه نزدیک با جامعه طراحان ترتیب داده شده بود. در ادامه آثار برندگان مسابقه طراحی خودرو میشلن را مشاهده میکنید.
مقام اول مسابقه طراحی خودرو میشلن:
اینفنیتی لمان ۲۰۳۰
تائو نی (Tao Ni) از رویال کالج هنر توانست مقام اول این رقابت را کسب کند. این دانشجوی چینی برای طراحی خودرو اینفنیتی، مهارتهای رانندگی را با حالت خودران ترکیب کرده است. این خودرو در طی روز توسط راننده هدایت میشود و در طول شب به حالت خودران تغییر وضعیت میدهد. در این حالت ظاهر خودرو در قسمت اتاقک راننده تغییر شکل پیدا کرده و خودران بودن آن از لحاظ بصری نیز نشان داده میشود.
این خودرو مسابقهای هیبرید، دارای فاکتورهای امنیتی و تکنولوژیهای جدیدی است که در قالب طرحی جذاب ارائه شدهاند.
مقام دوم مسابقه طراحی خودرو میشلن:
بنتلی ۹
دنیل پریرا (Daniel Pereira) طراح پرتقالی بنتلی ۹ است. پریرا خودرویی کاملاً الکتریکی را تجسم کرده و برای این منظور منبع انرژی را باطریهای متعدد در نظر گرفته است. این باطریها درون چرخ قرار گرفته و روی بدنه آن نصب میشوند. چرخهای بنتلی دارای تایرهای بدون هوا هستند. این نوع تایر فضای کمتری اشغال میکند و جای بیشتری برای نصب باتریها فراهم میشود.
ظاهر بنتلی ۹ الهام گرفته از اولین خودروهای مسابقهای لمان است. بدنهای باریک که با عناصر ایرودینامیک به چرخها متصل شده و ظاهری متمایز به نمای جلو و عقب خودرو داده است.
مقام سوم مسابقه طراحی خودرو میشلن:
مازراتی چرزو C1
این مازراتی توسط کرت اسکانلن (Kurt Scanlan) طراحی شده و وجه تمایز آن سیستمِ هدایت خودرو است. دو پره عمودی بزرگ با کمک فشار هوایی که از روبرو وارد میشود، خودرو را به سمت راست یا چپ هدایت میکنند. این سیستم فرسایش ترمز و تایرها را کاهش میدهد، همچنین هنگام حرکت نیروی عمودی (down-force) کمتری به وجود میآید.
سلام
خیلی ممنون از مطلب خوبتون
میخواستم به اطلاعتون برسونم که ای کاش فایل پی.دی.اف 10 فینالیست این مسابقه رو هم ضمیمه میکردید.
چرا که اسم دو برادر ایرانی _ دکتر مهدی و برادرشون وحید شاهوردی علمداری_ که همشهری و دوست نزدیک بنده هستند، در این لیست قرار داشتند.
لازم به ذکر اینکه دو سال پیش نیز دکتر مهدی شاهوردی که ساکن استرالیا هستند، به مقام چهارم مسابقات میشلن دست یافته بودند.