نقش مدیریت پروژه وقتی پای طراحی UX و صنعت دیجیتال در میان باشد اگر چه با عملکرد مدیر پروژهها در سایر صنایع چندان متفاوت نیست اما روز به روز از ارزش بالاتری برای پروژههای تحت وب برخودار میشود. موضوعاتی مانند منابع تیمی، برنامه ریزی جلسات و امور مالی از جمله کارهایی است که در صنعت دیجیتال به طور روزانه باید مورد بررسی قرار بگیرند.
نمونههای بسیاری از پروژهها و کسب و کارهای دیجیتالی وجود دارند که بدون آنکه ایده واضحی ار روند آینده کار، برنامهریزی، بازگشت سرمایه داشته باشند، اداره میشوند.
این وظیفه تیم طراحی تجربه کاربری است تا برای ایدهآل سازی زمانبندی و اطمینال از موفقیت کسب و کار برنامهریزی کند. البته گفتن آن به مراتب راحتتر از انجام آن است!
روش آبشار سخت (Rigid Waterfall)
شرکتی که به دنبال راههای میانبر برای طراحی وبسایت باشد احتمالا یک آژانس یا طراح فریلنس را که همگام با الگوی آبشاری ِ مدیریت پروژه کار میکند، استخدام میکند.
در مدل آبشاری مدیریت و تکمیل پروژه به سادگی قابل پیادهسازی است. زیرا در مرحله اول که مرحله بررسی نیازمندیهای پروژه است، مشتری و تیم طراحی طی چند جلسه به بررسی نیازمندیها و خواستههای پروژه میپردازند. سپس در مرحله طراحی افراد طرح کلی پروژه و جزییات پیادهسازی را مشخص میکنند. پس از آن تیم یا طراح مورد نظر کار را به ثمر میرساند.
از مزایای الگوی آبشاری میتوان به سادگی، تولید مستندات بهتر و قابل کنترل بودن مراحل کار اشاره کرد. از معایای این روش نیز غیر موازی بودن روند کارهاست؛ کار هر تیم به اتمام کار تیمهای دیگر وابسته است. بعلاوه این که روشی وقتگیر است.
یک اشکال دیگر این روش، همانطور که نام آن پیداست، از بالا به پایین بودن آن است. بعنی وقتی با یک شرکت یا فردی خارج از شرکت خودتان قرار داد میبندید تا پایان کار نمیتوانید از نتیجه آن آگاه شوید.
این روش در عین ارزان بودن میتواند ریسک بالایی داشته باشد و گاهی شاید به ضرر کسب و کار تمام شود.
روش انعطاف پذیر و سریع
روش مدیریت پروژه اجایل (Agile project manameht approach) که به آن چرخه دوسرعته نیز گفته میشود، انتخاب مطلوب بیشتر آژانسهای طراحی و مدیریان پروژه امروزی است.
این روش به آژانس و مشتری این امکان را میدهند که با یکدیگر همکاری داشته باشند و از پیشنهادات و نظرات هر دو در ایجاد طرح نهایی بهره ببرند.
حسن این روش این است که مشتری در روند کار طراحی قرار میگیرد و نتیحه حاصل را میبیند. بعلاوه این که باعث میشود افرادی که به نوعی در کار نقش دارند حضور فعالانهتری داشته باشند.
وبسایتها باید کاربردی و کاربر پسند باشند تا برای کسب و کار شما به بازگشت سرمایه شما منتهی شوند. برای این که این هدف قابل دسترس باشد، طراحان UX پیش از هرکسی باید راهکارهایی برای آن یافته باشند؛ راهکارهایی که بیش از هرچیز بر فرآیند انجام کار تمرکز دارد و نه خروجی نهایی. در این صورت میتوان گفت که تیم طراحی تجربه کاربری، مدیریت پروژه قوی دارد.