بیشتر دوربینهای دیجیتال گزینهای برای اعمال تنظیماتی به منظور بهبود فوکوس لنزی که به آنها وصل شده، دارند. در ادامه این مطلب، ابتدا میخواهیم ببینیم چرا باید فوکوس لنز دوربین را پیش از استفاده تنظیم کنیم و سپس مراحل انجام کار را بطور گام به گام با هم بررسی خواهیم کرد.
اگر بر حسب اتفاق لنزهای سری سیگماآرت را استفاده میکنید میتوانید از USB Dock سیگما برای تنظیمات بیشتر و دقیقتر فوکوس لنز استفاده کنید.
چرا باید فوکوس لنز را کالیبره کنیم؟
همه لنزها در حین تولید در کارخانه اندکی تولرانس دارند و فوکوس همه آنها دقیقا با یکدیگر برابری نمیکند.
دوربینهای مدرن و چندمگاپیکسلی امروزی، مقدار بسیار کم خارج از فوکوس بودن پشت یا جلوی سوژه به خوبی دیده میشود و گاه میتواند دلیلی برای رد یا قبولی یک عکس در مسابقات عکاسی به شمار رود.
حال، اگر شما عکاس منظره باشید که با f/۱۶ عکاسی میکنید، احتمالا به فوکوس نبودن لنز دوربینتان توجه آنچنانی نخواهید کرد؛ اما اگر عکاس پرتره باشید که بودجه قابل توجهی برای خرید یک لنز پرایم صرف کرده باشید و تقریبا همه سوژههای شما با f/1.4 تا f/2.8 عکاسی شوند، در این صورت قطعا یکی از دغدغههای اصلی شما فوکوس بودن کامل لنز است.
گام اول: راهنمای کالیبره کردن فوکوس لنز را دانلود کنید
شما میتوانید این راهنما را از اینجا دانلود کنید. David Liang، عکاس ورزشی اهل تورنتو این راهنما را آماده کرده است.
پس از دانلود و چاپ این راهنما آن را روی یک صفحه و پایه ثابت کنید. در ویدیوی زیر به طور کامل نحوه قرار دادن راهنما و تنظیم دوربین نشان داده شده است.
دو نکته را به خاطر بسپارید:
۱. دوربین نباید در فاصلهای کمتر فاصله کانونی × ۵۰ قرار گرفته باشد مگر در لنزهای تله ۲۰۰ میلیمتری یا بیشتر؛ که در این صورت راهنما باید در فاصلهای ۲۵ برابر فاصله کانونی لنز قرار گیرد.
۲. این روش تنظیم و کالیبره کردن فوکوس لنز برای لنزهای پرایم کارآمد نیست.
گام دوم: فوکوس لنز دوربین خود را تنظیم کنید
برای آنکه تنظیمات لازم را انجام دهید باید مراحل زیر را طی کنید:
۱. با دوربین خود یک عکس بگیرید. (همانطور که در ویدئوی بالا گفته شد)
۲. عکس را به صورت خام (Camera Raw, Bridge, LR) باز کنید (و نه JPEG)
۳. تا ۲۰۰٪ زوم کنید و ببینید آیا فوکوس روی خطکش هنوز روی ۰ است یا خیر (مانند تصویر زیر)
۴. این کار را تکرار کنید تا وقتی که نقطه سبز فوکوس روی صفر خط کش باشد.