در سری مطالب طراحان کارآفرین، با دیزاینرهای جوان و شیوه کار آنها آشنا خواهید شد. توصیه آنها برای راهاندازی کسب و کار موفق را میخوانید و از تجربیاتشان میآموزید. پیش از این در مورد مکس لپسی و فلسفه کار او در هزارویک بوم خواندهاید. این بار قصد داریم شما را با یکی دیگر از طراحان کارآفرین به نام برت لاولیدی (Brett Lovelady) و شیوه کار او آشنا کنیم.
برت لاولیدی (Brett Lovelady)، طراح و کارآفرین آمریکایی است که در سال ۱۹۹۴ شرکت استرو استودیوز (Astro Studios) را تأسیس کرد. این شرکت در فرانسیسکو واقع شده و بیشتر شهرت آن به دلیل طراحی محصول و برندینگ برای شرکتهای بزرگ همچون نایک و اچ پی است. علاوه بر این، برت لاولیدی همموسس شرکت دیگری به نام استرو گیمینگ (Astro Gaming) است، مجموعهای که در سال ۲۰۰۶ با هدف تولید بازی تأسیس شد.
در حال حاضر برت نیمی از زمان خود را صرف مدیریت شرکت استرو استودیوز میکند و نیم دیگر را به عنوان مدیر خلاقیت در استرو گیمینگ میگذراند.
- سلاح جدید سیلیکون ولی: طراحان کارآفرین
- چطور میتوان یک طراح کارآفرین شد؟ ۷ نکته برای طراحان صنعتی
- اهمیت یادگیری تفکر سیستمی برای طراحان
اگرچه برت دو شرکت را با حدود ۶۰ کارمند زیر نظر دارد اما همچنان مانند یک طراحِ خلاقِ تازهکار که در یک موسسه کوچک استخدام شده فعالیت میکند. به گفته او اگرچه استرو استودیو از نظر اندازه شرکت، از سطح متوسط هم فراتر رفته اما آنها همچنان خود را یک مجموعه کوچک در نظر میگیرند. آنها نترس هستند، درون پروژهها شیرجه میزنند و با استفاده از اصول طراحی در آن شنا میکنند. این کار برای آنها نوعی تفریح است.
اعضا استرو استودیو در پذیرش و انجام پروژهها کاملاً منعطف هستند. برای همکاری با کارآفرینانی که قصد شروع یک کسب و کار جدید را دارند کاملاً فرز و چابک پیش میروند، در عین حال تیم آنها برای همکاری با برندهای مطرح به اندازه کافی دقیق و باتجربه است. این شیوه فرصتهای خوبی برای آنها مهیا میکند، مانند طراحی Xbox 360 یا طراحی iPAQ برای شرکت کامپک.
برت لاولیدی بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه بریگام (Brigham Young University) در سال ۱۹۸۷ به دلیل فرصتهایی که در سیلیکون ولی میدید، به آنجا رفت. در دهه ۸۰ میلادی سیلیکون ولی به مرکز تکنولوژی تبدیل شده بود و برای شرکتهایی که خود را در قلب موج جدید نوآوری، طراحی و توسعه محصول میدیدند، مکان ویژهای به شمار میرفت.
برت لاولیدی قبل از شروع کسب و کار خود در شرکتهای معتبر همچون فراگ دیزاین و لونار کار کرده بود. سپس استرو استدویو را در سیلیکون ولی تأسیس کرد و در فضای کارآفرینانه آن دوره مشغول به کار شد. زمانی پارکینگ دفتر او با استیو جابز مشترک بود. مجاورت با کارآفرینان و مشاهده کار آنها تأثیر زیادی بر طرحِ کسب و کار برت داشت. او از ابتدا ۲۰٪ از پول شرکت را به سرمایهگذاری در استارتآپهای پر ریسک اختصاص داد. به گفته برت، این فرصتی است که قبل از سرمایهگذارانِ ریسک کننده در آنجا حضور داشته باشید، حتی قبل از اینکه مؤسسان استارتآپ دقیقاً بدانند که چه کاری قرار است انجام دهند. در این حالت شما به عنوان سرمایهگذار وارد میشوید و پایگاه خلاقیت خود را در آن کسب و کار بنا میکنید.
برت دائماً به دنبال فرصتی برای حل مسئله و خلق کانسپتهای جدید است. حین انجام یک پروژه به دنبال پروژههای جدید میگردد. به گفته خودش، شروع کردن، خلق چیزهای بزرگ و پیش رفتن را دوست دارد. او به افرادی که ایده دارند کمک میکند تا با یک جرقه آتش را روشن کنند. چنین توانایی برای یک طراح امتیاز ویژه به شمار میرود.
- آنچه هر طراح کارآفرین باید بداند
- طراحان میتوانند کارآفرینان فوق العادهای باشند
- اهمیت طراحی در کارآفرینی
در مقابل، آسترو گیمینگ فضایی برای طراحی و ساخت محصول است. اعضای تیم آنها کاملاً منسجم و همدلاند و فعالیت آنها فراتر از طراحی است. این گروه در کنار هم به ساخت، تولید، بازاریابی، فروش و سرمایهگذاری مشغولاند و تقریباً با همه چیز سر و کار دارند.
برت لاولیدی موفقیت دو شرکت استرو را بر پایه چند عامل کلیدی میداند و آنها را به کارآفرینان توصیه میکند.
تنها نمانید. شبکهای قوی متشکل از مشاوران معتمد در زمینههای مختلف داشته باشید، مانند وکلا، کارشناسان حوزه ملک و مستغلات و حسابدارها. به گفته برت، روزی که آنها بازرس حسابداری استخدام کردند، موفقیت تجاری استرو دو برابر شد و به دلیل نگاه تازهای که پیدا کردند، علاوه بر کسب و کار توانستند کنترل امور مالی را نیز به دست بگیرند.
آشنایی با حقوق مالکیت معنوی و برخورد صحیح با آن یکی دیگر از موارد مهم است. افراد زیادی به دلیل ترس از درگیر شدن با مسائل حقوقی و یا تعدی از حقوق دیگران پیگیر ایدههای خود نمیشوند. بهتر است در تیم خود یک وکیل یا مشاور خوب در این زمینه داشته باشید.
نکته مهم دیگر این است؛ مدیر پروژهای را استخدام کنید که توانایی پشتیبانی افراد خلاق را داشته باشد. تجربه نشان داده است که برای هر سه تا پنج طراح باید یک پشتیبان وجود داشته باشد تا تیم را دور هم جمع کند و کارهای اجرایی را پیش ببرد.
برت لاولیدی توصیه میکند که از همان ابتدای کار برند خود را خلق کنید. مکانی را برای ارائه کار اعضا در نظر بگیرید و در فضای مجازی حضور چشمگیر داشته باشید. هویتی بسازید که دیگران به آن توجه کنند، سپس ارزشهای شرکت خود را مدام ارتقا دهید.
در آخر، محدودیتها و ضعفهای خود را بشناسید و افراد خبره در همان حوزه را وارد گروهتان کنید. هنگام تأسیس شرکت بهترین بخشِ کار استخدام افرادی است که علاقه دارید با آنها کار کنید. با وجود همکارانی که از شما باهوشترند، به شما انگیزه و انرژی میدهند و دیدن موفقیتشان خوشحالتان میکند، اوقات خوشی را تجربه کرده و حس بهتری خواهید داشت.