اگر قصد دارید یادگیری فیلمسازی را آغاز کنید، احتمالا انتخاب تجهیزات مناسب یکی از دغدغههایتان است. هرچند، دسترسی به تجهیزات اولیه لازم از طریق دانشگاه یا آموزشگاه امکانپذیر است اما ممکن است بخواهید در وقت آزاد، به تمرین مباحث مختلف و کسب تجربه بپردازید. در سری ۲ قسمتی مطالب راهنمای خرید، قصد داریم شما را با بهترین تجهیزات فیلمسازی برای هنرجویان مبتدی آشنا کنیم.
به هر حال، این عشق و علاقه قلبی است که شما را به سمت سینما سوق داده و طبیعی است که بخواهید از زمان خود نهایت بهره را ببرید.
اما وجود چه تجهیزاتی ضروری است؟ خرید دوربینی ارزان قیمت و مبتدی معقولتر است یا دوربینی پیشرفته و گران قیمت؟ پاسخ چنین سوالاتی، به اهداف، بودجه، دیدگاه و البته وجود امکانات ضروری بستگی دارد: قابلیت ثبت ویدیوی Full HD، ورودی میکروفون، فریم ریتهای متفاوت و کنترلهای دستی.
چه دوربینی را انتخاب کنیم؟
برای تقویت مهارتهایتان لازم نیست هزینهای هنگفت صرف خرید دوربین کنید و بهتر است فعلا روی تقویت کادربندی، ثبت و ویرایش که با دوربینهای ارزان قیمت نیز امکان پذیر است، تمرکز کنید؛ و پس از اتمام دوره و تثبیت جایگاه خودتان به عنوان یک کارگردان و ویدیوگرافر، سراغ دوربینهای حرفهای بروید.
دوربینی مقرون به صرفه مانند Canon VIXIA HF R500 امکانات لازم برای ثبت مصاحبهای کوتاه یا صحنههای مختلف را برایتان فراهم میسازد. از جمله قابلیتهای آن میتوان به پورت میکروفون خارجی، جک هدفون و محل اتصال سه پایه اشاره کرد.
دوربین یاد شده در تمرین فکوس دستی کمکی به شما نخواهد کرد اما میتواند برای ثبت تصاویر و ویرایش آنها مفید واقع شود. R500 از کارتهای حافظه ۶۴ گیگابایتی نیز پشتیبانی به عمل آورده و تا ۶ ساعت در ثبت ویدیوهای ۱۰۸۰p شما را یاری میکند.
با وجود کاربرد بالا، چنین دوربینهایی امکان فکوس روی سوژهای خاص و تنظیمات دستی زوم را برای کاربران فراهم نمیسازند. لازم به ذکر است که کمپانیهای دیگر مانند گوپرو، پاناسونیک، سامسونگ و سونی دوربینهایی با قابلیت زوم و لنزهای قویتر، در رنج قیمتی ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار ارائه میدهند.
بسیاری از این مدلها از قابلیت فیلمبرداری HD با فریم ریت ۶۰ یا ۲۴ نیز بهره میبرند. توجه به وجود ورودی میکروفون و محل نصب سه پایه نیز برای خرید دوربین ضروری است. در انتخاب مدل مناسب، شایسته است به جای توجه به اندازه صفحه نمایش، به سایز سنسور، حافظه و کیفیت تصاویر ثبت شده توجه شود.
با اینکه وجود صفحه نمایش بزرگ میتواند مفید واقع شود، سنسورهای بزرگتر که برای بودجه و سبک فیلمسازی شما مناسب باشند، میتوانند تاثیر بسزایی در کیفیت کارتان داشته باشند.
فیلمبرداری با استفاده از دوربین DSLR
دوربینهای DSLR دارای امکاناتی بینظیر هستند که دوربینهای فیلمبرداری معمولی از آنها بیبهرهاند. DSLRهای پیشرفته از سنسورهایی بزرگتر بهره میبرند که رسیدن به عمق میدان بالاتر و نمایی زیباتر را امکان پذیر میسازد.
البته کنترلهای دستی برای اعمال مختلف که در چنین دوربینهایی دیده میشوند را نیز نباید از یاد برد. با اینکه تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای SLR زیبا هستند، فیلمبرداری با آنها به نکته سنجی زیادی نیاز دارد.
فکوس تصاویر به راحتی به هم خورده و در مرحله ویرایش و مونتاژ، ترکیب کامل دو سکانس با یکدیگر، میتواند کاری دشوار باشد. در صورتی که قصد دارید به کار با دوربینهای DSLR بپردازید، بهتر است درباره خرید یک تثبیت کننده، مانند نمونه موجود در تصویر فوق، نیز فکر کنید.
آیا به دوربین فیلمبرداری حرفهای نیاز است؟
البته، اگر بودجه و سرمایه لازم برای خرید چنین دوربینهایی را در اختیار دارید، حتما مدلهای مناسب آنها را نیز در نظر داشته باشید. از جمله مزایای این دوربینها میتوان به لنز قابل تعویض و سنسورهای فیلمبرداری بزرگ اشاره کرد.
به عنوان مثال، سونی چند مدل این چنینی با قیمت حدودی ۱۵۰۰ دلار دارد که از لنزهای A و E-Mount پشتیبانی به عمل آورده و از سنسور CMOS بهره میبرند.
اگر امکانات بیشتری، از جمله سنسور تصویر ۳CCD یا Exmore Super 35 CMOS، نیاز دارید باید سرمایه خود را تا ۵۰۰۰ دلار افزایش دهید. لازم به ذکر است در این صورت، خرید لنزهای اضافی و میکروفون اکسترنال نیز به لیست خرید شما اضافه خواهد شد.
آیا به منابع نور اکسترنال نیز نیاز خواهم داشت؟
فرقی نمیکند مدل دوربین انتخابی شما کدام است، نباید روی استفاده از فلش حساب زیادی باز کنید. با توجه به اینکه قصد دارید از دوربین جهت تمرین ثبت تصاویر بهره ببرید، به یک منبع نوری سه نقطهای نیاز خواهید داشت.
همانطور که احتمالا میدانید، تنظیمات نور سه نقطهای، مدل استاندارد نورپردازی برای مصاحبه، عکاسی یا فیلمبرداری بوده و از سه قسمت متفاوت تشکیل شده است.
Key Light یا نور کلیدی که گرمی و روشنایی محیط را تنظیم میکند، Fill Light که برای تنظیم سایهها و روشنایی به کار میرود. Back Light یا نور پس زمینه نیز، با جدا ساختن سوژه اصلی از پس زمینه، به ایجاد عمق در تصویر کمک میکند.
در کنار نور طبیعی، شما احتمالا از نور تنگستن، فلورسنت و LED نیز استفاده خواهید کرد، پس، از یادگیری کامل نحوه تنظیم تنظیمات مربوط به آن در دوربین اطمینان حاصل کنید.
هرچند اکثر دوربینها از تنظیمات اتوماتیک نور سفید بهره میبرند اما شما، به عنوان یک هنرجوی فیلمسازی، باید بتوانید تصویری زیباتر از افراد عادی با دوربین یکسان خلق کنید.
برای گرفتن بهترین نتیجه، خریداری سهپایه جهت نورپردازی نیز میتواند مفید واقع شود. یک پایه خوب، در حدود ۳۰ دلار قیمت دارد و میتوانید با کمک ابزارهای جانبی، کاربرد و کارایی آن را نیز افزایش دهید.
البته، پس از شروع کار و پیشرفت در زمینه نورپردازی، ممکن است به موارد دیگری از جمله فیلتر و Barndoor نیاز پیدا کنید. و در نهایت، میتوانید نورسنجهاکه ابزارهایی برای تنظیم بهتر نور به شمار میروند را نیز جهت دریافت نتیجه مطلوبتر مورد استفاده قرار دهید.
- بهترین تجهیزات فیلمبرداری برای هنرجویان مبتدی – قسمت دوم
- راهنمای انتخاب دوربین فیلمبرداری مناسب
درموردفیلم برداری خوب وتجهیزات آن درمرحله فروش
یک فیلم بردارخوب باید تجهیزات کاملی داشته باشد.