جزئیات در یک بنا، در کنار هم میتوانند چیزی بیش از بخشهای مختلف آن را نمایش دهند. در واقع هر یک از جزئیات تشکیل دهنده یک ساختمان، میتوانند نمایانگر فاکتوری مهم باشند. فاکتورهایی که میتوانند ساکنان یک ساختمان را تحت تاثیر قرار داده و مولفههای بازشناسی سبک معماری آن باشند.
برای مثال، لمس نردههای یک ساختمان، نمای چهارچوبها و بازتاب صدا در بخشهای مختلف یک ساختمان از جزئیات قابل تامل و مهم در یک بنا هستند.
ترکیب بخشها و جزئیات تشکیلدهنده آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است. این اجزا در کنار هم میتوانند احساسات مشابه، متناقض و متضادی را در افراد بروز دهند و داستانی کلی را از معماری یک بنا روایت کنند.
کیفیت ساخت نیز میتواند بخشی موثر در خلق جزئیات باشد. چینش اجزا و مصالح، توجه به بخشهای مختلف و مواردی مثل نور و حس کلی بنا، از جمله فاکتورهایی هستند که بر کیفیت ساخت در یک بنا تاثیر میگذارند.
علاوه بر تمامی نکات فوق، اجزای تشکیل دهنده در یک بنا، مهمترین ساختارهایی هستند که با کمک آنها میتوان سبک کلی آن را تشخیص داد. بیننده با تماشای یک بنا، سبکی که طراحی ساختمان از آن الهام گرفته را تشخیص میدهد. در نهایت، تنها یک جزء کوچک میتواند کل کار را جلوه بهتری ببخشد یا از آن یک فاجعه بسازد و بدین ترتیب حس کلی بنا در افراد ساخته خواهد شد.
اهمیت توجه به جزئیات در معماری از اصول مهم به حساب میآید. پرسش سوالات اساسی و کلی در هنگام طراحی و اجرا میتواند به بهبود کیفی کار کمک کند. برای مثال میتوانید از خود بپرسید: آیا سطح کیفی کار، کیفیت آن را در ساختمان بیان میکند؟ آیا بینایی، لامسه و شنوایی ساکنان در فضای طراحی و ساخته شده میتواند حس مد نظر را درک کند؟ و آیا این جزئیات توانستهاند حس کلی محیط را در ساکنان جذاب جلوه دهند؟ چه جزئیاتی باید بخش بعدی را در ساکنان این بنا بسازند و این حس چه باید باشد؟
تنها با توجه به چند توصیه اساسی میتوان سطح کیفی کار را به طور کلی ارتقا داد. و در طی این مسیر، تک تک جزئیات از اهمیت ویژه برخوردارند. چون هر یک از آنها به صورت یکتا میتوانند شاخصههای جدیدی در بنا ایجاد کنند که میتواند حس کلی ساختمان را در ساکنان آن تغییر دهد.