«ویل بورتین» و «سیپ پینلس» نامهایی هستند که شاید کمتر به گوش شما خورده باشند، ولی به احتمال زیاد کارهایشان را دیدهاید و تاثیرات آثارشان را مشاهده کردهاید. کارولین روبرت میگوید: «طراحان گرافیک نظرى همیشه کمتر از معماران و طراحان محصول به چشم میآیند و احتمالا این اتفاق به دلیل طبیعت زودگذر شئى که طراحی میکنند، میافتد.»
کتاب جدید این نویسنده، «طراحان گرافیک نظرى» Graphic Design Visionaries ( انتشارات لورنس کینگ، ۲۰۱۵) ۷۵ فعال تاثیرگذار و نامى این رشته از جمله اوتل آیشِر، ساول باس، استفان ساگمِیستر و همچنین طراحان کمتر دیده شده را پوشش میدهد.
در این کتاب صحبت از رویدادهایی است که اخیراً، دنیای اطراف ما را شکل داده است، از به تصویر کشیدن دادهها گرفته تا تصاویر مجلات مد و زنانه. رابرتس ادامه میدهد: «این دور از تصور است که تعداد زیادی از طراحان یاد شده در کتاب، یک روز به خود آمده و تصمیم گرفته باشند که دنیای گرافیک را متحول سازند، بلکه چیزی که آنها را به یکدیگر مرتبط میسازد میلی است که برای ابداع طرحی نو، ترکیب شده با نوعى نیاز برای بهبود استانداردهای متعارف و مرسوم داشتهاند.»
در زیر به معرفی ١٠ طراح گرافیک مؤثر که در کتاب آورده شده، میپردازیم:
۱. ویل بورتین: یکی از قابل توجهترین طراحان گرافیک آمریکایی است که به بهره گیرى از طراحی جهت ساده کردن و بالا بردن فهم و ادراک ما از پیچیدگیها و بعضاً انگارههای علمی متعهد است. تا آنجا که به عقیده افراد زیادی، بورتین پدر تجسم دادهها به شمار میرود.
۲.سیپ پینلس: کارگردان هنری و تصویرسازی با استعداد است. پینلس تلاش و همّت خویش را بر روی ابداع طراحیهای نو به خصوص مجلات زنان مانند “سِوِنتین” و “چارم” معطوف کرد. او اولین طراح زنی بود که به عضویت انجمن کارگردانان هنری نیویورک درآمد.
۳.جیوانی پینتری: این طراح برای بیش از ۳۰ سال در شرکت ایتالیایی تولید کننده ماشین تحریر “اُلیوِتی” مشغول به کار بود. او نقشی حیاتی در حمایت از نام تجاری الیوتی داشت، بدین ترتیب که به وسیله خلق گنجینهای از تبلیغات مهیج با طراحی بسیار خوب و کاربردی، ابزاری از دفتر کار را به وسیله ای تبدیل کرد که هر کسی آرزویش را داشت.
۴. یوساکو کامکورا: او را پدر خوانده طراحی ژاپن میدانند، کامکورا یکی از بنیانگذران مرکز طراحی “نیپون” بود که نقشی اساسی در شکل گرفتن طراحی گرافیک در احیاى کشورش پس از جنگ، ایفا کرد. او به کمک روحیه نوگرایی که داشت، به آسانی حس و درک غرب و شرق را با یکدیگر درآمیخت.
۵.باب نورْدا: طراحی هلندی ساکن میلان ایتالیا، که با مؤسسههایی مانند پیرلی و الیوتی همکاری میکرد، مهمترین نقش او به همراهی ماسیمو وینیِلی آفرینش نشانهها و علامتهای بود در “سیستم قطارهای زیر زمینی نیویورک” بوده است.
۶. لورا لَم: یکی از بیشمار طراحان سوئیسی که بعد از جنگ جهانی دوم به شهر میلان در ایتالیا مهاجرت کرد، بر خلاف هم عصرانش -تا همین چندی پیش- لم از فهرست طراحان گرافیک به دور مانده بود. او تصاویری بیشمار، طرح بندیهایی مهیج و تایپوگرافیهایی متمایز برای موسسهها و شرکتهای معروفی از جمله “پیرلی تایرز” و فروشگاههای زنجیرهای “لاریناشنته” خلق کرد. چندی پیش، نمایشگاهی از کارهای او درMuseum für Gestaltung در شهر زوریخ، سوئیس گشایش یافت.
۷. مارگارت کالوِرت: به همراهی ژاک کینیر، کالورت در پروژه انقلابی کردن نشانهها و علامتهاى سیستم جادهای انگلیس در اواخر دههٔ ۵۰ و۶٠ میلادی نقش مهمی داشت. به لطف او پیکتوگرامهای جادهای مانند پیلار باکس (صندوق پست معروف انگلیسی) و بلک کب (تاکسیهای سیاه) به قسمتی از اصل و اساس منظره شهری و جاده اى در انگلیس درآمدهاند.
۸.ریچارد ساول وورمن: مشهورترین بنیانگذار موسسهٔ تد (TED) است، ماموریت وورمن بالا بردن درک عموم از دادههای پیچیده و چند جزئى بود که او را به یکی از پیشگامان طراحى اطلاعات مدرن تبدیل کرد.
۹.رُجریو دوارته: چهرهای فرهیخته و قابل احترامترین طراح گرافیک برزیل. وی نوازنده، ترانه نویس، شاعر، فیلسوف و استاد دانشگاه است. دوارته همچنین چهرهای کلیدی در رویداد «ضد فرهنگ ریو دوژانیرو» در سال ١٩۶٠ و همچنین یکی از بنیانگذران جنبش فرهنگی آوانگارد «ترُپیکالیا» بود.
۱۰.بارنی بابِلز: طراحی پوشسشهای جلد «ال پی» که برای یان دوری، هاوکویند، و الویس کُستلّو توسط این طراح انجام گرفت، تاثیر بسیار عمیقی بر طراحان رو به رشد دوره «پست-پانک» داشت، با این حال بابلز -با نام اصلی الین فالچر- چنان فروتن بود که حتى به ندرت پیش آمده است که از تخلصش برای امضای آثارش استفاده کند.