Sketching Lab همایشی سالانه است که با هدف ترویج تکنیکهای روند طراحی و ارتباط بصری، برای دانشجویان و طراحان جوانی که در حوزه صنایع نوآور مشغول به کار هستند برگزار میشود. آموزش اصول طراحی یکی از بخشهایی است که هرساله در این همایش وجود دارد و امسال نیز نشستی با همین موضوع، با محوریت کاربرد اسکچ (پیشطرح) و استفاده از آن برای یادگیری و آگاهی یافتن از مسائل برگزار شد. در ادامه پنج نکته از حاصل این نشست را میخوانیم.
۱. اسکچ راهی برای برقراری ارتباط است
اسکچ نوعی انتقال فکر، ملموس کردن احساسات و ایدههای خلاقانه بدون استفاده از کلمات است. الفبای آن میتواند مانند دیگر زبانها چیدمان داشته باشد و این چیدمان برای رسیدن به یک دیالوگ بصری بازآفرینی شود. حتی این زبان را میتوان برای بازگو کردن داستانهای طولانی و به هم پیوسته نیز به کار برد.
۲. اسکچ همیشه مخاطب دارد
مخاطبین شما از طریق اسکچها متوجه منظور و هدفتان میشوند. میزان آگاهی آنها از موضوع، سطح کیفی و صحت کار شما را نشان میدهد. برای مثال میتوانید هنگام استفاده از تکنیک طوفان فکری برای نشان دادن ایدههایتان به بقیه اعضا گروه از چند خط ساده و یا چند نماد معروف استفاده کنید، با این کار دیگران میتوانند ایده شما را بسط و گسترش دهند و بیشتر روی آن کار کنند تا به سطح مطلوبتری برسد. اگر اسکچ شما خیلی کامل و با جزئیات باشد و به نظر برسد که طرحی تمام شده است، دیگر اعضای گروه به پیگیری و کامل کردن آن ترغیب نمیشوند.
۳. اسکچ زبانی بینالمللی است
در همایش Sketching Lab معمولاً سخنرانان به زبان انگلیسی و اسپانیایی صحبت میکنند، بنابراین لغت کمی وجود دارد که مخاطبان در زبان اصلی و یا زبان دومشان متوجه مفهوم آن نشوند، اما بهترین راه برای اطمینان از انتقال مفاهیم استفاده از تصاویر یا اسکچهایی است که مقصود طراح را به بهترین شکل ممکن بیان کنند.
۴. اسکچ وزن و آهنگ دارد
سرعت اسکچ زدن ما میتواند بر نتیجه کار و محتوایی که خلق میکنیم تأثیر زیادی داشته باشد. به عنوان یک قانون کلی، حرکات سریع دست و طرحهای متعدد و پراکنده در صفحه، بیشتر معادل اسکچهای نمایشی هستند تا طرحهای برگرفته از هیجانات و احساسات طراح. در مقابل اسکچهایی با سرعت پایینتر، واقعگرایانه و همراه با فکر و اندیشه خلق میشوند. به طور کلی هر ریتم ویژگیهای خود را دارد. برای مثال حرکات سریع و آزاد دست برای بررسی و اکتشاف موضوع به کار میروند و حرکت آهسته و محکم دست زمان بیشتری برای فکر کردن در اختیار کاربر میگذارد تا راهحل مناسبی برای مسئله بیابد.
۵. اسکچ زدن برای یادگیری
این روش که به عنوان «شکست سریع» نیز شناخته میشود، راهی برای معنادار کردن ایدههای خام است که از طریق تکرار و کامل کردن آنها به دست میآید. در طی این روند اسکچ صرفاً وسیلهای برای انتقال تفکرات و تخلیه ذهن از ایدههای گوناگون و انتقال و ثبت آنها بر روی کاغذ است. به یاد داشته باشید که یادگیری اسکچ فقط یک مهارت است اما اسکچ زدن با هدف یادگیری، به کارگیری این مهارت در جهت خلق ایدههای پرمعنی است.