آیا فکر میکنید برنده شدن در مسابقات طراحی برای شما کاری دشوار یا غیر ممکن است؟ بهتر است در این مورد تجدید نظر کنید. حقیقت این است که صدها رقابت طراحی برای شرکت کردن وجود دارد. از مسابقات کوچک گرفته تا رقابتهای معتبر و پر سرو صدا که برنده شدن در هر کدام از آنها میتواند مقام شما را بالاتر برد و یا موقعیت شرکتتان را نزد مشتریان تغییر دهد.
اما چگونه میتوان برای نخستین بار پا به عرصه رقابت گذاشت، داورها را تحت تاثیر قرار داد و در نهایت اولین جایزه را به خانه برد؟ خوب است بدانیم این توصیهها تضمینی برای برنده شدنمان نیستند اما با رعایت آنها بیشترین شانس را نصیب خود میکنیم.
۱. رقابت مناسب را انتخاب کنید.
اولین نکته مهم پیدا کردن مسابقات مناسب با شرایط شما است. به عنوان مثال اگر تازه کار هستید احتمال خیلی کمی برای برنده شدنتان در مسابقات D&AD – انجمن جهانی طراحی و تبلیغات خلاق – وجود دارد. بنابراین به دنبال صیدی کوچکتر اما منطبق با اهداف، مهارتها، تجربه و استعدادهای خود باشید. حتی برنده شدن در مسابقات کوچک میتواند نقطهای درخشان در رزومه یا سابقه حرفهایتان محسوب شود.
۲. هدف برگذار کننده مسابقه را بشناسید.
دستاوردهای مورد انتظار حاصل از برگزاری این رقابتها نکته دیگری است که باید شناسایی شود. تاریخچه مسابقه چیست؟ آیا این مسابقه یک رویداد بزرگ صنعتی متکی بر حمایت اعضا برگزارکننده است و یا رقابتی که در آن صرفا از برنده با جوایزی نرمافزای/سختافزاری تجلیل شود؟ یا مسابقه ای که با هدف بالا بردن تعداد بازدید کننده سایتی خاص طراحی شده است؟ هر نوع مسابقهای که هست دانش خود را نسبت به آن بالا برید، این کار هنگام آماده شدن برای ارسال طرح و یا هنگام هویت سازی به شما کمک میکند.
۳. داوران مسابقه چه کسانی هستند؟
در مورد آنها و کارهایی که انجام داده اند تحقیق کنید. به صفحات شبکههای اجتماعیشان مراجعه کرده و به دنبال طرحهای مورد علاقه آنها بگردید. آشنایی با سلیقه داوران در مراحل آماده سازی نهایی طرح کمکتان میکند.
۴. به دسته بندیها دقت کنید.
مسابقاتی همچون bima – انجمن رسانههای تعاملی بریتانیا – و D&AD، و بیشتر مسابقات بزرگ دسته بندیهای متعدد و گوناگونی دارند. اگر در رقابتهای کوچک شرکت میکنید این مسئله چندان اهمیت ندارد اما برای شرکت در مسابقات بزرگ تعریف دسته و قوانین آن را بارها و بارها بخوانید تا مطمئن شوید طرحتان به واسطه انتخاب دسته بندی اشتباه کنار گذاشته نمیشود.
۵. از تکمیل فرم مسابقه اطمینان حاصل کنید.
فرم ثبت نام باید کامل و بی نقص پر شود. شاید متعجب شوید اگر بدانید چه تعداد از شرکتها و یا طراحان حرفه ای در این مرحله از شرکت در مسابقه باز میمانند. جا انداختن یا خالی گذاشتن هر قسمت میتواند منجر به حذف اتوماتیک شرکت کننده شود، پس قسمتهای مربوطه را با دقت و صحیح پر کنید. هنوز تعداد زیادی از مسابقات طرحها را به صورت فیزیکی در نسخههای چاپ شده تحویل میگیرند پس مراقب نحوه بسته بندی باشید و فقط به قرار دادن آنها در پاکت بسنده نکنید. ممکن است بسته بندی در تصمیمات تاثیرگذار باشد ممکن هم هست هیچ فرقی نکند، اما به هرحال کمی توجه کردن به ظاهر ضرری به کار وارد نمیکند.
۶. زمان کافی اختصاص دهید.
اگر زمان کافی برای تکمیل کردن یک کار خوب که از نظر خودتان شانس برنده شدن را داشته باشد در اختیار ندارید، بهتر است خود را به دردسر نیندازید. از آنجایی که شرکت در بعضی از مسابقات هزینه بر است و ثبت نام آنها با دریافت مبلغی معین صورت میپذیرد، بهتر است با صرف زمان کافی و در شرایط ایده آل نسبت به ورود به مسابقه اقدام کنید. یادتان باشد که رقابتهای زیادی وجود دارند، بهتر است در مسابقه ای شرکت کنید که برای آن وقت کافی جهت رسیدن به یک طرح کامل و ایده آل را داشته باشید بدون اینکه در پروژههای دیگرتان خللی ایجاد شود.
۷. این فرصت را نوعی بازاریابی شخصی در نظر گیرید.
تخصیص بخشی از بودجه بازاریابی کارگاههای کوچک به شرکت در مسابقات روشی است برای جدی گرفتن این حوزه کاری، مانند پرداخت حقوق به کارکنان بر حسب زمان صرف شده برای ثبت نام و ارائه طرح و همچنین حمایت از طرح در رسانههای جمعی، به ویژه در مواردی که آرای عمومی در انتخاب برنده تعیین کننده است.
۸. آثار برندگان دورههای قبل را بررسی کنید.
برندگان دورههای قبل را پیدا کنید و با کارهای آنها آشنا شوید. . با این کار یک زمینه ذهنی نسبت به مسابقه و نوع کار برندگان پیدا خواهید کرد. هرچند در هر دوره گرایشات و عملکردها نسبت به قبل تغییرات چشمگیری مییابد اما این امکان را پیدا میکنید که با ایدهها و تکنیکهایی که داوران به دنبال آنها هستند آشنا شوید.
۹. تاریخهای مهم را در نظر داشته باشید.
اگر کار شما جزو منتخبین مرحله اول مسابقات باشد بهتر است خود را برای جشن یا تشریفات خاصی که به احتمال فراوان برای دور بعد در نظر گرفته میشود آماده سازید. تاریخ آن را به یاد داشته باشید و حتما در مراسم شرکت کنید. این زمان فرصتی مناسب برای آشنا شدن با دیگران و شبکه سازی حرفهای است که میتواند منجر به شکل گیری پروژههای مشارکتی بزرگ نیز بشود.
۱۰. در دور بعد مجددا شرکت کنید.
فارغ از اینکه برنده شده اید یا نه، حتما در دور بعدی مسابقه با پروژه ای جدید شرکت کنید. اگرچه کیفیت کار عاملی تعیین کننده است اما آشنا بودن نام شرکت کننده در مسابقات شانس برنده شدن وی را تا حد زیادی بالا میبرد.
سلام .خسته نباشید . سایت و مطالبتون عالی بود . من یک سوال داشتم اگر امکانش هست می خواستم بدونم که شرکت در این نوع مسابقات حتما باید به صورت تیمی باشه؟؟؟حتما باید شرکتی ثبت شده باشه؟؟؟ نمیشه به صورت فردی و غیر شرکتی باشه؟؟؟
سلام .خسته نباشید . سایت و مطالبتون عالی بود . من یک سوال داشتم اگر امکانش هست می خواستم بدونم که شرکت در این نوع مسابقات حتما باید به صورت تیمی باشه؟؟؟حتما باید شرکتی ثبت شده باشه؟؟؟ نمیشه به صورت فردی و غیر شرکتی باشه؟؟؟
انتخاب تیمی یا فردی بودن شرکت در مسابقه به نوع مسابقه بستگی داره. در این مورد باید بر اساس قوانین همون مسابقهای که قصد دارید توش شرکت کنید تصمیم گیری کنید. اما ثبت شرکت معمولا مورد نیاز نیست مگر این که قید شده باشه. موفق باشید :)