تا کنون مطلب زیادی درباره اشتباهات فیلمسازان تازهکار در محل فیلمبرداری به رشته تحریر درآمده. در این مطلب قصد داریم به بیان و بررسی ۵ مورد از اشتباهات روانشناختی مرتکب شده توسط این هنرجویان بپردازیم.
یک سازنده ویدیوهای آموزشی، Simon Cade، به تازگی ویدیوی جدیدی در این باره منتشر کرده است. اما پیش از پرداختن به این موضوع، بگذارید درباره اهمیت روانشناختی در سینما و فیلمسازی برایتان بگوییم.
همانند دیگر جنبههای زندگی، موفقیت در فیلمسازی نیز به توانایی غلبه بر ترس و تردید در فرد بستگی دارد. ممکن است کاملا بیربط به نظر برسد، اما در ساختن آثاری که به آنها افتخار میکنیم، معمولا خود شخص، بدترین دشمن وی است.
سایمون در این ویدیو به توضیح ۵ اشتباه روانشناختی فیلمسازان مبتدی و راههای غلبه بر آنها میپردازد.
۱. دورماندن از قلم و کاغذ
فاصله گرفتن از کامپیوتر، استفاده از دستها و قلم و کاغذ برای یادداشت افکار میتواند تاثیر بسزایی در بروز خلاقیت و خلق آثار جدید شما داشته باشد.
۲. اهمیت دادن بیش از حد به سلیقه عامه
ساختن چیزی که برای شخص شما مهم بوده و به آن علاقه دارید، نسبت به موارد مورد پسند عامه مردم، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
۳. روایت نادرست داستان
داستان همه چیز است. به عنوان فیلمسازی حرفهای، باید سعی کنید بیان درست داستان را در اولویت قرار دهید.
۴. واهمه داشتن از شکست
شکست غیر قابل اجتناب است اما اگر بیش از حد به آن بیاندیشید، این افکار شما را از خلق آثار جدید باز خواهند داشت.
۵. داشتن غرور کاذب
سایمون در این قسمت، سخنی از Ze Frank نقل میکند: «امیدوارم آنقدر باطل و پوچ نباشم که گمان کنم تنها عامل موثر در موفقیت خودم هستم و قربانی شکستهایم.»
یکی از مواردی که بسیاری از هنرجویان تازه کار را آزار میدهد، ترس بیش از حد از شکست خوردن است. این موضوع چیزی است که همه با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
ابتدا ایده پروژه جدیدی در سر میپرورانیم و درباره آینده درخشان آن فکر میکنیم. سپس درباره منابع لازم جهت به ثمر رسیدن آن میاندیشیم. و در نهایت، عواملی مانند برآورده نساختن انتظارات، در اختیار نداشتن تجربه و مهارتهای لازم، عدم دسترسی به بودجه و منابع ضروری ذهن ما را آشفته میسازند. چنین مواردی به قدری ما را نگران میسازند که در نهایت کاری اندک انجام داده و یا بدتر، به طور کلی عملی کردن ایده دست میکشیم.
درست همانند بسیاری از دیگر مشکلات روانشناختی که در طول زندگی با آنها برخورد میکنیم، راه حل لذت بردن از فرآیند انجام کار و عدم توجه بیش از اندازه به نتیجه نهایی است. در حقیقت و به طور خلاصه، اگر از فرآیند ساخت یک اثر نهایت لذت را ببرید، نتیجه نهایی هیچگاه ضعیف و نامطلوب نخواهد بود.
بزرگترین مشکلات شما به عنوان هنرجویی تازه کار چیست؟ آنها را با ما و دیگر خوانندگان هزارویکبوم در میان بگذارید.
سلام! وقت بخیر، خیلی ممنونم از مطالب عالی و مفیدتون…
من به عنوان کسی که یه فیلمساز آماتور آماتور محسوب میشم و خیلی دانش و تجربه ی کمی در این زمینه دارم ، یکی از بزرگترین مشکلاتم پیدا نکردن بازیگریه که میخوام و هم چنین لوکیشن مناسبی که یا به ماهایی که تازه کاریم مجوز نمیدن یا ما رو جدی نمیگیرن، راهکار شما چیه؟