داستان زیباسازی تاکسیهای بمبئی توسط هنرمندان هندی و پاکستانی از آنجا آغاز شد که کمپین موفق «کیک استارتر» (kickstarter campaign)، مجموعهای که برای پروژههای هنری و فرهنگی اعانه جمع آوری میکند، فیلمی را منتشر کرد که در آن از ایده زیباسازی تاکسیها سخن گفته بود.
این ایده با استقبال عموم مواجه شد تا جایی که بودجه جمع آوری شده در طول ١٠ روز، از مرز آغازین ۸ هزار پوند فراتر رفت و به ۱۰ هزار پوند رسید. با این بودجه ۳۰ هنرمند هندی و پاکستانی فرصتی یافتند تا آثار خویش در قالب نقاشی و تصویرسازی، را در درون و بیرون تاکسیها به نمایش بگذارند. گروه پروژه «کارگاه تاکسی» آرزوی زیبا سازی وسایل نقلیه به کمک نقاشى را به واقعیت تبدیل کرد. به عنوان راحتترین وسیلهٔ جابه جایی تاکسیها به مهمترین نمود اجتماعی و فرهنگی در زندگی روزمره در بمبئی مبدل شدهاند. هنگامی که رانندگان این تاکسیها تمام تلاششان را برای حفظ میدان رقابت میکنند، هر توجه کوچکی را نیز در راستاى زیبایی ماشینشان براى حفظ این میدان به کار میگیرند. کارگاه تاکسی توضیح میدهد: «متاسفانه طراحی به عنوان یک شغل یا رشته تحصیلی در دانشگاههای هند ناشناخته باقی مانده است. نسلهای قبل آن را درک نمیکنند. عده زیادی نمیدانند که طراحی به چه میزان میتواند تاثیرگذار باشد. با توجه به جایگاه هنرمندان جوان و فضای محدود برای به نمایش گذاشتن مهارتهایشان، تغییر دیدگاه عمومى قدرى مشکل است.»
با این حال، گروه تصمیم گرفت تا ۳۰ تاکسی را با ترکیب خلاق و رنگی، چاپ شده درون و بیرون ماشین، آن ها را تجهیز و بازسازی کند. به کمک بودجه گردآوری شده توسط کیک استارتر، این گروه تشکیل شده از طراحان هندی و پاکستانى تمام توانایی و استعداد خود را به کار گرفت تا مهارتهای داستان سرایی این هنرمندان را در قالب تصویرسازی و طراحی، چاپ بر روی پارچه، کوک و رودوزی و روکش صندلی درون تاکسیها، اجرا کند.
کونل گااُر، یکی از طراحانی است که بر روی دهمین تاکسی از سری همکاری کارگاه تاکسی، هنرش را به نمایش میگذارد. ترکیب بندی او «صد سال شورش» نام دارد که مانند بوم نقاشی، صندلیها، سقف و درهای تاکسی را میپوشاند. او میگوید: «ایده اصلی من اجرای نوعى نقاشی دیواری بود که از نمونههای پراکنده در اطراف هند الهام گرفته شده است. قصد داشتم تا آن را به آنهایی تقدیم کنم که ۱۰۰ سال شهامت و قدرتشان باعث پیشبرد نبردی برای دست یابی به آزادی بود. قصد من نمایش غوطه ور شدن در رویاى اتوپیای هند آزادى است که این آزادى خواهان در حین مبارزه درسر میپروراندند.»
سامیا عارف، هنرمند جوان دیگری است از پاکستان که تاکسى «مُناد» به معنى یکه و واحد را طراحى کرده است، نمونهاى که شباهت و نزدیکی میان فرهنگ هند و پاکستان را نشان میدهد. او در مورد طراحیش میگوید: «ذهنیت اصلی من، آرزوى استقلال هند و پاکستان، مرا به طراحی برای کارگاه تاکسی دلگرم تر کرد، خواستگاه اصلی طراحی من این نظریه است که مردم پاکستان و هند در اصل یکی هستند، آنها از یک ریشه میآیند. توجه من بیشتر بر روی وجوه مشترک و شخصیتهای منحصر به فرد این دو فرهنگ متمرکز است.»
لازم به ذکر است که مجموعه «کیک استارتر» از سال ۲۰۰۹ مشغول به کار است و در طی این سالها ۹.۵ میلیون نفر بیش از ۲ میلیارد دلار به ۹۲ هزار پروژه متفاوت کمک نقدى کردهاند. هزاران پروژه خلاق در حال حاضر در این مجموعه در حال جمعآوری بودجه هستند.